Soysal Han esnafı saldırgan değildir

ANKARA Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Vekili Av. Oğuzhan Tosunbayraktar; Hürriyet’in Ankara Ek’i 1. ve 7. sayfada çıkan haber ve (15.3.2011) ve sizin köşenizde yer alan ‘Bir Tüketicinin Başına Gelenler’ (16.3.2011) başlıklı yazı yazıya şu yanıtı gönderdi:

Haberin Devamı

“Başkent’in göbeğinde Kızılay’da Soysal Han’ın girişinde bulunan mağaza işletmecisinin Mustafa Subaşı’na ve E.A. isimli şahsa önce sözlü olarak hakaret ettiği, devamında ise fiili olarak saldırıda bulunduğu, bütünüyle bir iddiadan ibaret olup, olay saptırılmıştır. Soysal Han girişinde bulunan işletmeci üyemiz Tüketici Hakem Heyeti’nin vermiş olduğu kararı saygıyla karşılayarak, para iadesinde bulunmak istemiştir. Üyemiz olan işletme sahibinin, tüketici E.A.’ya karşı ne fiili ne de sözlü bir saldırısı olmamıştır. Ancak tüketici E.A. ile birlikte işletmeye giden Mustafa Subaşı, kendisinin ne sebeple orada olduğu dahi anlaşılamamıştır, kendisine yakışmayacak şekilde davranarak, hadise çıkmasına sebep olmuştur. Karşılıklı tartışmanın dışına dahi çıkılmayan bu hadisede, üye işyerimiz ve Soysal Han esnafı yanlış bir şekilde sunularak zan altında bırakılmışlardır. Mustafa Subaşı’nın darp edildiği, hastanelik olduğu iddiası tamamen gerçek dışı olup, yaşananları yansıtmaktan uzaktır.
Diğer yandan haberde Soysal Han esnafının bu şekilde saldırgan, hukuka aykırı hareket eden esnaflar olarak sunulmuş olmasının ise son derece yanlış ve yanlı bir tutum olduğu kanaatindeyiz. Tüm Başkent halkının dikkatine sunar, haberi reddettiğimiz bildiririz.”

Haberin Devamı

Bir de kuryeleri dinleyelim

BEN Ankara’da McDonalds’ın Köroğlu Şubesi’nde motorlu kurye olarak çalışmaktayım.
Sizi sürekli okuyorum. İki gün önce bir motorcu kurye hakkında bir şikayet yazıp resim de koymuşsunuz. Ben size bu konuda sonuna kadar hak verıyorum. Trafik polislerimiz işlerini düzgün yapmadığından dolayı bu problem ortaya çıkıyor.
Kask takmayanlar, ağzında sigara ve sonuna kadar teyp açanlar, bir de eksoz seslerı...
Tabii kabul edilmez şeyler.
Kızdığım nokta.. Trafık kurallarına %90 uyan bir insanın ben %100 uyuyorum derse yalan söylemiş olur.
Yazınızda kötülenen kuryeler hakkında hepsini bir saymanız yanlış olur.
Beş parmağın beşi de bir değildir.
Motorumla paketi istenilen yere ulaştırıken bizi trafikten saymayan, önümüze kıran insanlarımız da var. Ben bu işi keyfimden değil mecburiyetten altı yıldır yapan bir insanım.
Dört kez kaza yaptım. Hepsinde de karşımdaki insan suçlu çıktı.
Vatandaşlarımız kuryeler hakkında değerlendirme yaparken, ben ve benim gibi insanları ayırt etmelidirler.
Bizim emeğimize değer vermeyen, önümüze direksiyon kıran, küfür edenleri de  eleştiriniz lütfen.
Alper BÜLBÜL

Haberin Devamı

Biri yanmıyor biri yanıyor

- HASKÖY Gülpınar İlköğretim Okulu’nun dış aydınlatma projektörleri cumartesi ve pazarları gün boyu yanıyor. Yetkililere sormak gerek bu lambalar evinizde olsa 2 gün boş yere yanmasına izin verir miydiniz? Vermezdiniz değil mi? Çünkü evin faturalarınızı siz öderken okulun fatularını bizler ödüyoruz.
Yazıktır günahtır israftır.
Çocuklarımıza örnek olalım lütfen.
Osman CANATAN
- KENNEDY ve Tahran Caddeleri’nde uzunca bir süredir sokak aydınlanması yapılmıyor. Hava kararınca sokağa çıkmak bile tehlikeli bir hal aldı.
Bu iki caddenin en kısa zamanda aydınlatılmasını istiyoruz.
Cengiz YALÇIN

Kontrol ediniz

YSK tarafından ilan  edilen seçim takvimine göre listeler muhtarlıklarda ve ysk.gov.tr sitesinde yurtiçi seçmen listeleri hanesinde askıya çıktı.
Oyuna sahip çık ve   listene bak.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Ulusların gelenekleri başka başkadır, fakat iyilik her yerde aynıdır.”
(Heinrich Heiene)

Yazarın Tüm Yazıları