Şampiyonlar yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2011 17:36

Almanya'nın Viersen kentinde 16-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 3 Bant Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan milli bilardo takımı Türkiye'ye döndü.

THY'nin tarifeli uçağıyla Düsseldorf'tan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen milli bilardo takımı kafilesi çiçeklerle karşılandı.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 21 ülkenin mücadele ettiği ve yirmi ikincisi düzenlenen 3 Bant Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'na, Türkiye'nin, 2010 yılında dünya şampiyonu olması sebebiyle iki takımla katıldığını söyledi.

Kurugöllü, şampiyonada A takımını 2009 Avrupa Şampiyonu olan Lütfi Cenet ve Tayfun Taşdemir'in, B takımını ise 2010 yılında Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Adnan Yüksel ve Murat Naci Çoklu'nun temsil ettiğini bildirdi.

Çeyrek finalde İspanya gibi güçlü bir rakiple eşleşen millilerin İspanya galibiyetinin ardından yarı finalde Almanya karşısına çıktığını belirten Kurugöllü, “Almanya galibiyetinin ardından finalin adı Türkiye-Belçika olarak belirlendi. Final maçında rakibi karşısında çok iyi bir maç çıkaran Lütfi Cenet'in galibiyeti Tayfun Taşdemir'in aldığı set ile 3 Bant Bilardo Milli takımını 2. kez Dünya Şampiyonu yaptı” dedi.

“AMBARGO KOYDUK”

Uğur Kurugöllü, milli takım olarak iki senedir Dünya Şampiyonasına ambargo koyduklarını anımsatarak, “Bu ambargoları koymaya devam edeceğiz. Türkiye'de bilardocu sayısı her geçen gün arttıkça, alt yapıdan gelen ve dünya arenasına çok iyi hazırlanan sporcularımız dün olduğu gibi bugün de dünya şampiyonluklarına ambargo koyacak. Bugün Lütfi Cenet ve Tayfun Taşdemir dünya şampiyonu oldu. Bu bizim için çok büyük övünç kaynağı, bundan sonra da madalyalar almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şampiyon bilardocu Tayfun Taşdemir, heyecanlı geçen bir şampiyonanın ardından fazla zorlanmadan şampiyonluğa ulaştıklarını belirterek, “Bizim için önemli olan iki farklı şampiyonada ardı ardına şampiyonluğu kazanmamızdı. Bu büyük mutluluk verdi” dedi.

Lütfi Cenet de iyi bir takım olduklarını ve bundan sonra da önemli başarılar elde edeceklerine işaret ederek, “Türkiye bilardoda dünyada en iyi ülkeler arasında yer alıyor, olmaya da devam edecek” ifadesini kullandı.

Bu arada, Tayfun Taşdemir, dünyada ardı ardına şampiyonluklar almalarına karşın bilardoculara ödül yönetmeliğinin diğer sporculara uygulandığı gibi uygulanmadığını ileri sürerek, sitem etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!