Sır adam Kozinoğlu tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Sır adam Kozinoğlu tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 11:38

“Ergenekon” soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Kaşif Kozinoğlu, İstanbul Adliyesine getirildi. Kozinoğlu, Adliyeye girişi sırasında ilk kez kameralar tarafından görüntülendi. Kozinoğlu ifadesinin ardından ‘Terör örgütü üyeliği ve gizli belgeleri temin etme’ suçlarından tutuklanma istemiyle sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

KOZİNOĞLU ADLİYE ÖNÜNDE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne saat 11.45’te iki araçla birlikte MİT görevlilerinin eşliğinde getirilen Kozinoğlu, savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandı. Savcı Öz tarafından ifadesi alınan MİT görevlisi Kozinoğlu, ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve açıklamak’ suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi. İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Kozinoğlu, ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve açıklamak’ suçlamasıyla tutuklandı.

Kozinoğlu’nun tutuklanmasının ardından MİT görevlileri adliyeye iki bavul getirdi. Kozinoğlu’nun çıkışı sırasında geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet gazetecileri adliyenin dışına çıkartıldı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan Kozinoğlu, yurt  dışında olduğu için hakkındaki gözaltına alma kararı uygulanamamıştı.  Kozinoğlu'nun MİT'teki görevi nedeniyle Afganistan'da bulunduğu kaydedilmişti.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

MİT görevlisi Kozinoğlu’nun adliyeye gelişinde MİT görevlileri ile gazeteciler arasında adeta kovalamaca yaşandı. İlk kez görüntülendiği kameralardan kaçmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan bir üniversiteye girmek istedi.

KAMERALARDAN KAÇTI

Kozinoğlu’nun adliyeye gelişende MİT görevlileri ile gazeteciler arasında kovalamaca yaşandı. Kozinoğlu’nun görüntüsünü vermek istemeyen MİT görevlileri bir arabayı gazetecilerin beklediği kapıdan içeri soktu. Herkes Kozinoğlu’nun geldiğini düşünürken, Kozinoğlu başka bir araçla, tutukluların girdiği kapıdan girmek istedi ancak burada da haberciler ve kameralarıyla karşılaştı

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Kameraların görüşünden çıkmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan bir üniversiteye girmek istedi. Daha sonra üniversite kapısından çıkan Kozinoğlu, geldiği araca tekrar binerek adliyenin ön kapısından uzaklaştı. Kozinoğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

PROTOKOL KAPISINDAN GİRDİ

Cezaevi araçlarının girdiği kapıdan uzaklaşan Kozinoğlu, daha sonra Hakim ve Savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye girdi.

Haberin Devamı

AFGANİSTAN'TAN GELDİ 

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Oda TV'ye yapılan operasyonda evinde arama yapılan, hakkında yakalama kararı bulunan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun dün Afganistan'dan Türkiye'ye döndü.

Kozinoğlu’nun, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Türkiye’ye geldiği, MİT Afganistan sorumlusunun da kendisine eşlik ettiği iddia edildi.

Kozinoğlu, hiçbir kontrolden geçirilmeden kendisini bekleyen MİT mensuplarınca götürüldü. Oda TV baskınında Soner Yalçın'ın ofisinde bulunan 'Koz' isimli dosyada MİT'e ait bilgi ve belgeler, AK Partililer hakkında istihbarat notları bulunduğu, bu bilgilerin de MİT mensubu Kozinoğlu tarafından sızdırıldığı ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!