Vekilliğe hücum

Güncelleme Tarihi:

Vekilliğe hücum
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 00:00

Milletvekili aday adayı olacak belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, kamu görevlileri ile oda yöneticilerinin bugün 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ olmak isteyen sanayici ve işadamları, meclis üyesi oldukları oda ve borsalarla bugün saat 17.00’ye kadar yollarını ayıracak. Yasa, aday adaylarına, aday gösterilmedikleri taktirde geri dönme izni vermiyor. Bu nedenle kararlar son güne hatta son saatlere kaldı.
İzmir Ticaret Odası’nda Meclis Başkanı Necip Kalkan’ın adaylık için AK Parti’yle görüştüğü, istifa edeceği öğrenilirken; meclis üyeleri Bilal Doğan, Necip Nasır, Mustafa İduğ, Koçali Al, Mustafa Erdem de yine AK Parti’den vekillik için koltuklarını terk edecek. Erol Eroğlu, Adnan Koç ve Ali Haydar Erdem ise MHP’den aday adayı olacak.
CHP’de koltuklar boşalmadı
CHP’de önseçim bekleyenlerin hevesi kursağında kalsa da çoğu adaylık şansını deneyecek. Meclis üyelerinden Karabağlar’dan Kadir Sinan ve Murat Bakan, Konak’tan Azmi Kumova, Mehmet Türkbay, Karşıyaka’dan Hüseyin Çalışkan, Günsel Sağlam, Rıfat Özer, Buca’dan Ali Rıza Kaya, Güngör Kaya, Bayraklı’dan Hatice Tatlı, Pınar Susmuş istifa edecek.

Haberin Devamı

İLK İSTİFA EĞİT VE TUNÇOKU’DAN

İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyelerinden Ayla Eğit vekillik için görevinden üyeliğinden istifa etti. Ramazan Canlı, Nesrin Beykoz, Mahmut Esat Aslan, Yusuf Vangöl, Hidayet Petin, Nevzat Kavalar, Devrim Çukur’un da bugün ayrılmaları bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Güler Tunçoku da vekil olmak için görevini bıraktı. CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, örgüte, “Herkes aday olabilir” dedi. Ancak Bayır, görevlerine geri dönemeyecek olan meclis üyelerini, “Pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın” diyerek uyardı.

EGE’DE ADI GEÇENLER

? AYDIN: Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç (AK Parti), Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkçü (MHP).
? BALIKESİR: İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Aktif Okur, belediye meclis üyeleri Tülay Babuşçu, Hazım Köse (AK Parti). İl genel meclis üyeleri Namık Havutça, Hasan Uslu (CHP), belediye meclis üyesi Argun Atıcı, il genel meclis üyesi Tahir Korucuoğlu (MHP).
? DENİZLİ: Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci (AK Parti), Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci (CHP).
? MANİSA: Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş (MHP), Manisa Borsa Başkanı Arif Koşar, Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdürrahim Arslan (AK Parti).
? MUĞLA: İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, meclis üyeleri Akın Üstündağ, Ümit Karaaslan, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yayman, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Muğla Ticaret Odası Başkanı Hayati Nizamoğlu (AK Parti), Kamu-Sen Şube Başkanı Hasan Gezgin (MHP).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!