Google öğrenci yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Google öğrenci yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2011 17:03

Google Türkiye, bu sene ilk olarak hayata geçirdiği Google Genç Ajanslar Akademisi ile çeşitli illerde dijital pazarlama alanında uzman üniversite öğrencileri yetiştirecek.

Haberin Devamı

Akademi kapsamında eğitim alan öğrenciler ayrıca, kendi seçecekleri yerel KOBİ’leri ücretsiz bir şekilde internet reklamcılığı ile tanıştıracak.

Google Türkiye, üniversite öğrencilerini dijital pazarlama ile tanıştırmak amacıyla Google Genç Ajanslar Akademisi adlı bir proje hayata geçirdi. Gençlerin internet çağında aktif olarak rol almalarını sağlamak, onları büyümekte olan internet reklamcılığı sektörüyle tanıştırıp bu alanda girişimciliğe teşvik etmek ve başarılı olmaları için gerekli becerileri kazandırmak hedeflerini taşıyan program, 2011 yılı boyunca Mart ve Haziran ayları arasında sekiz üniversitede gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Google Türkiye Ürün Pazarlama Müdürü Zeynep İnanoğlu: “Tüm dünyada ve özellikle Türkiye’de hızla büyüyen internet reklamcılığı sektörü gençlerin ilgisini her geçen gün daha çok çekiyor ve iş dünyasının da bu alanda uzman genç girişimcilere ihtiyacı var. Google Genç Ajanslar Akademisi’yle gençlerimize bu sektörde başarılı aktörler olarak yer edinebilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandıracağız. Google Türkiye olarak Google bünyesinde bir ilk olan böylesine bir projeye imza atmaktan dolayı çok heyecanlıyız.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Google Genç Ajanslar Akademisi, kampüslerde Google eğitmenlerince verilecek olan ücretsiz Google AdWords Eğitimi, Google Genç Ajanslar Yarışması ve Google Genç Ajanslar Eğitim kampı olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Eğitim sırasında dijital pazarlama konusunda bilgi edinecek ve farklı türlerdeki işletmelerin internette nasıl başarılı bir şekilde pazarlanabileceğini öğrenecek olan öğrenciler, Google Genç Ajanslar Yarışması kapsamında en fazla 5 adet yerel KOBİ seçerek onları internet reklamcılığı ile tanıştırarak, müşterileri olan bir ajans gibi hareket etmek konusunda da tecrübe kazanacak. Her üniversitenin en başarılı katılımcıları, bir hafta sürecek olan Genç Ajanslar Eğitim Kampı’nda girişimciliğin ve internet reklamcılığının esaslarını ileri düzeyde öğrenme ve kendi dijital ajanslarını kurmak üzere ilk adımları atma şansını yakalayacak.
 
2011’de öncelikle Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin katılımına açık olan Google Genç Ajanslar Akademisi, 2012’de kapsamını genişletecek.

Haberin Devamı

Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi www.google.com.tr/gencajanslar adresinden edinilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!