Yaygara kopardılar

Güncelleme Tarihi:

Yaygara kopardılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 00:00

Yaygara Güncel Sanat topluluğu tarafından hazırlanan “Doğa Cennetse, Kent Cehennemdir” isimli sergi, sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

11 Nisan’a kadar CerModern’de ziyaret edilebilecek sergi, kentin olumlu ve olumsuz yönlerinden beslenerek hazırlanan farklı türdeki eserlerden oluşuyor.
“Doğa cennetse, Kent Cehennemdir” sergisi, diyalektik düşünmenin bir koşulu olan karşıtlar temelinde, doğa ve onun içerisinde k uşatılmış alan olarak kurgulanmış kentin, olumlu ve olumsuz yönlerinden beslenen bir zemin oluşturuyor. Sergi, “Her yer yaygara mekanı, her şey yaygara konusu ve her an, kopmaya hazır bir yaygaradır” düşüncesiyle şimdiki zamana dair projeler üreten Yaygara Güncel Sanat Topluluğu’na bağlı 31 sanatçının resim, fotoğraf, video, mapping türündeki eserlerinden meydana geliyor.

Dikkat çeken çalışmalar

Sergide, Portekizli sanatçı Jose Rodrigues’in çalışmalarından oluşan bir düzenleme, Fransa’da mekanın kimliğe yaptığı etki üzerine çalışmalar yapan Zoe Baraton’un “İnsancıl katil” isimli video çalışması, gibi dikkat çeken eserler bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!