Hocalı için adalet

Güncelleme Tarihi:

Hocalı için adalet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in büyük kızı ve İKÖ Gençlik Formu Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Aliyeva, “Hocalı için adalet diye haykıran herkes insanlığın sesine kulak vermiş olur” dedi.

Haberin Devamı

ASIRLAR GEÇSE DE UNUTULMAYACAK / WEB TV

Uluslararası alanda yürütülen Hocalı İçin Adalet Kampanyası’nın önderliğini yapan Leyla Aliyev, Azerbaycan’ın ünlü rap grubu Deyirman ve ABD Dışişleri Bakanlığı iyi niyet elçisi Amerikan asıllı besteci Toni Blackman’ın birlikte yer aldığı “Hocalı için Adalet” klibinin hazırlanmasına da katkıda bulundu. Aliyeva, 19 yıl önce bugün, yaşanan katliamla ilgili şunları söyledi:

“Dünya kamuoyu Hocalı katliamı sonrasında somut ve çalışır bir mekanizma ortaya koymamıştır. Maalesef bu trajedilere çifte standartla yaklaşılmakta. Ermeniler, dünya bunu çabuk unutacak diye, bir gecede 613 sivili katlettiler. Katledilenler arasında 106 kadın, 83 çocuk var, 8 aile tek bir bireyi sağ bırakılmadan işkencelere maruz bırakılarak öldürüldü. Bugün, güvenebileceğimiz bir devlete sahibiz. 2009’dan itibaren bu cinayeti açığa çıkarmak amacıyla Hocalı İçin Adalet Kampanyası’nı başlattık. Kampanyamızın başarıyla yürümesi için www.justiceforkhojaly.org sitesini kurduk. Kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkına verdiği destekten dolayı şükranlarımızı bildiririz. Kampanya, 30 ülkede yürütülüyor. Washington, Ankara, Brüksel, Jakarta, Ottowa, Berlin, Abu Dabi, Paris ve San Paolo kampanyanın yürütüldüğü şehirlerden birkaçı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!