‘Gelecek yıl, İzmirli genç modacılarda öncelik’

Biliyorsunuz, ‘Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’ ile ilgili İzmirli tasarımcıların niye olmadığını sormuştum...

Haberin Devamı

Nemalanan, bazı dangalaklar, ikide bir, kankası oldukları, bazı muhabir arkadaşları, istedikleri gibi ellerinde oynattılar. Sizleri de yanlış bilgilendirdiler. Ben açılış ve kapanış defilelerinde, Simay Bülbül ve Gamze Saracoğlu yerine, İzmir’de yaşayan, İzmirli’ye iş veren ve kazandığını İzmirlilerle paylaşan, yani yeri, yurda burada olan kişilerden söz ettim. Yoksa, Simay Bülbül, beğendiğim ve alkışladığım bir tasarımcı... Ama İzmir’de yaşamıyor. Yalnızca İzmirli. Niye Esin Yılmaz, Kahyaoğlu, Ertan Kayıtken, duayen Zühal Yorgancıoğlu, Hikmet Alcan, Sister’s gibi, İzmir’de yaşayan isimlerin, olmamasından yakındım. Bir de madem gelinlik, damatlık fuarı, o zaman da, Yıldırım Mayruk, Vural Gökçaylı, Faruk Saraç, Canan Yaka, Muzaffer Caha gibi duayenler niye yok? diye sordum... Neyse, anlayan anladı. Fuarın bitiminde, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Reşat Yörük aradı. Çarşamba günü de sağ olsun Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu’nun bu konudaki görüşlerini mail yoluyla bildirdiler. Reşat’a ve Sayın Kocaoğlu’na, duyarlılıkları için teşekkürler. Gelelim sadede ve Sayın Kocaoğlu’nun açıklamalarına;
İzmir tasarım üssü olacak
“Geçen gün sözünü ettiğiniz konuda İzmir’de, modanın ve tasarımcılığın geliştirilmesi, teşvik edilmesi konusunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, özellikle son dönemde, ciddi çabalar harcamaya başladık. Kendimize, moda tasarım konusunda, bir hedef koyduk. Gelinlik Tasarım Yarışması ile yakaladığımız ivmeyi, artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz İzmir’i tasarım üssü haline getirmek. Bu sözlerimin, sadece, “söylem” niteliğinde kalmaması için de hemen eyleme geçip, ilk müjdeyi veriyorum. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı bünyesinde açılan, tasarım yarışmasında, birinci olan, genç modacılara, gelecek yıldan itibaren, defile olanağı sağlayacağız.”
Başkan’dan destek
İzmir’in tasarım kenti olması için, ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, sözlerini söyle sürdürüyor; “Bu fuara başlarken, gelinlik ve abiye sektöründe, lokomotif olmayı hedefliyorduk. Bunu başardık. Şimdi hedefimiz, İzmir’i tasarım üssü haline getirmek. Fuar bünyesinde düzenlenen, tasarım yarışmasında, birinci olan genç modacıları desteklemenin de İzmir’in tasarımdaki sıçramasında, önemli bir etken olacağını biliyorum. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı bünyesinde, gelecek yıldan itibaren, yarışma birincisi gençlere, defile olanağı sağlayacağız. Gelecek yılki defilelerden biri, geçtiğimiz yıl düzenlenen, tasarım yarışmasının birincisi, Fatma Paloğlu tarafından hazırlanacak.”
Başkan, bu arada, yine ilk kez, bu gün, benden öğreneceğiniz harika bir müjde verdi. Ne mi? Buyurun; “Kentin, sadece gelinlik-damatlık ve abiye sektöründe değil, sanayi ve mobilya gibi diğer sektörlerde de tasarım konusunda, gelişmesi ve bunun fuarcılıkla artırılması konusunda, çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda, bu çalışmaları kamuoyuna duyuracağız.”

Haberin Devamı

Kordon’un gözdesi Sosyetik Kebapchi dekoru, müziği ve mönüsüyle yenilendi

Haberin Devamı

İstanbul’dan geldiğimde gitmiştim ilk. Yemekler, müzik, personel, benden tam puan almıştı, Sosyetik Kebapchi’de. Daha sonra, yakın dostlarımla bir kaç kez gittim. Onlar da çok beğendiler. Özellikle de patron Kadir Pordoğan’ ın, gösterdiği titizliğe ve işine olan saygınlığına, hayran kaldılar. Geçtiğimiz gün, Kadir Bey aradı. Dekoru yenilemişler. Mönüye yeni tatlar eklemişler. Fasıl grubunu da daha zenginleştirmişler. Hafta sonu gittim. Harika... Dekor daha hoş olmuş. Mönüsü daha zengin, fasıl öyle. Kalitelerinden ödün vermeden, devam ediyorlar yollarına yani.
Doğaya ve insana Saygılı
Sosyetik Kebapchi işletmecisi Kadir Pordoğan, yıllarca yurt dışında yaşamış. Eğlence sektörünü çok iyi biliyor. Onun için kardan çok, prensipleri ve mekanın kalitesi önemli. İnsana ve doğal hayata saygılı, bir hayat felsefesi var. İşin arka kısmında ise, ekip tam bir profesyonellik sergiliyor. Hijyen ön planda. İsrafı hiç sevmiyorlar. Tüm atıkları ayrıştırarak, doğadan aldıklarının karşılığını, doğayı korumaya çalışarak veriyorlar. Evsel atıklar, sokak hayvanları için ayrılıyor. Atık yağlar, depolanarak, geri dönüşüm için özel firmalara teslim ediliyor. Sosyetik Kebapchi’de malzemeler, Adana ve Gaziantep’ten özel olarak getirtiliyor. Etler, kesinlikle yerli dana ve kuzulardan seçiliyor. İthal et kullanılmıyor. Sosyetik Kebapchi, özel günler, şirket yemekleri, iş toplantıları, doğum günleri gibi, çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Adana Kebabı, Ali Nazik, Kebapchi Special, plain steak, biberli steak, beğendili bonfile, mantar ve köri soslu piliçler, Halep Tava en çok tercih edilen lezzetler. Ara sıcak olarak da, humus, içli köfte, kağıtta pastırma ve hellim pane çok beğeniliyor. Ayva, kabak, incir, künefe de vazgeçilmez tatlılar. 30 çeşit et mönüsü var. Türk mutfağının yanında, Fransız steaklar ve İtalyan soslu yemekler de mevcut.
Sanal dünyanın gerçekleri
Sektördeki yeniliklilerin, sıkı takipçisi Kadir Bey. Bu sebeple www.kebapchi.com internet sitesinin yanı sıra, sosyal medya da varlar. Sosyetik Kebapchi’yi, facebook.com/sosyetik.kebapchi’den takip edebilirsiniz. Son olarak, şu kadarını söylemem gerekir. Ürünlerinin lezzetini bozmadan, müzik kalitesi de gün be gün artan bir mekan . Tezcan Can fasıl ekibi ve solist Çisem Evyapan, size Türk Sanat Müziği şöleni yaşatıyorlar. Harika müzik sunuyorlar. Tel: 0232 464 81 07-81 30
Fax: 0232 464 83 82

Haberin Devamı

Süpersin Nilüfer

Benim jenerasyonumun özel seslerindendir Nilüfer. Yıllardır kalitesini korumuştur. Kayahan ile olan sıkıntılı günlerini, keyifle atlatmasını bilmiştir. Nilüfer, Kayahan’sız da kendini kanıtlayan bir star. Şimdi harika bir rock albümü yaptı. Rock dünyasının yıldızları ile... Şebnem Ferah, Yüksek Sadakat, Malt, Gece Yolcuları, Ogün Şanlısoy, Badem, 4X4, TNK, Rashit, Hayko Cepkin, Cingi, Candaş ve Ruacan. 9 Mart 2011, saat 21.00’de gazetemiz Hürriyet’in sponsorluğunda, ‘Aile İçi Şiddete Son’ demek için, düet yaptığı yıldızlarla, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda... O tarihlerde İstanbul’da olan İzmirliler, bu konser kaçmaz...

Yazarın Tüm Yazıları