Mesir bu sene bir gün önce saçılacak

Güncelleme Tarihi:

Mesir bu sene bir gün önce saçılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 15:03

MANİSA’da bu yıl 471’incisi düzenlenecek olan "Uluslararası Manisa Mesir Festivali"ndeki mesir saçımının, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile aynı tarihe rastlaması nedeniyle, bir gün önceye alınıp, 26 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, Celal Bayar Üniversitesi temsilcileri ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinden oluşan Mesir Hazırlık Komitesi, Vali Celalettin Güvenç başkanlığında toplandı. Mesir Hazırlık Komitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Güvenç, festivale Türk pop müzik sanatçısı Sıla, İstanbul Gelişim Orkestrası ile Manisalı sanatçıların oluşturduğu Grup Mecaz’ın katılıp konserler vereceğini söyledi.

470 yıldır yürütülen bir gelenek olmasına rağmen festivalin yazılı bir mevzuatının olmayışına dikkat çeken Vali Celalettin Güvenç, "Bu yıldan itibaren festival çalışmalarını belli bir mevzuat doğrultusunda yapacağız. Bu bizden sonra kentte görev yapacak olanlar için de yararlı olacak. Oluşturulacak Mesir Düzenleme Kurulu, kentteki herkesin görüşünü alacak. Mevzuat ona göre oluşturulacak. Toplantıda, üniversite sınavı ile aynı tarihe rastlaması nedeniyle, mesir saçım tarihinin değiştirilip değiştirilmemesini de değerlendireceğiz" dedi.

Mesir saçım tarihinin değiştirilmesine karşı çıkan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise "Mesir saçımı öğleden sonra yapılabilir. Kente yaklaşık 260 yabancı konuk gelecek. Bunların yazışmaları yapıldı ve cevapları alındı. Hepsine yeniden program göndermek ve yeniden teyit almak zor olacak" diye konuştu.

Toplantıdan sonra yeni bir açıklama yapan Vali Güvenç, mesir saçımının, 27 Mart’taki YGS ile çakışması nedeniyle 26 Mart Cumartesi günü yapılacağını söyledi. Güvenç ayrıca, festival bütçesine belediyenin 350 bin, il özel idaresinin de 250 bin lira vereceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!