DNA testi iddiası ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

DNA testi iddiası ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 00:00

Eski Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah’ın ilk eşi Esra Birgen’le üçüncü eşi Manolya Onur arasında sular durulmuyor. Birgen’in, Manolya Onur’un kızı Nilüfer’i babasının mirasından men etmeye çalıştığı, DNA testi için de kızın saçından gizlice bir tutam kesilmesini istediği yönündeki iddialar ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

1990 yılında evlenip dört yıl sonra boşanan eski son halife Aldülmecit’in torunu Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah ve 1975 Türkiye İkinci Güzeli Manolya Onur’un bu evlilikten Nilüfer adında bir kızları olmuştu. İddiaya göre Bereket Şah, Hindistan’ın Haydarabad kentinde bulunan Çırağan Sarayı’nın arazisinin, ölümünden sonra kızı Prenses Nilüfer’e kalacağını, Manolya Onur’la yaptığı iki anlaşma ile resmileştirdi. Ancak Bereket Şah’ın ilk eşi ve iki çocuğunun annesi Esra Birgen devreye girince işler karıştı. Bereket Şah’tan imza yetkisini alan Birgen, 100 milyon dolar değerindeki Çırağan Sarayı’nı kurduğu vakfa geçirdi.

Nilüfer’in saçından örnek

DNA testi iddiası ortalığı karıştırdı

Manolya Onur ve kızı Nilüfer

 

Dedikodular bu kadarla da sınırlı kalmadı. Esra Birgen’in, 19 yaşındaki Nilüfer’i babasının mirasından men etmeye çalıştığı öne sürüldü. İddiaya göre Birgen, Mükerrem Bereket Şah’ın 11 yıldır asistanlığını yapan Pulet Hülya Acurol’dan, Nilüfer’in saçından bir tutam kesip kendisine getirmesini istedi. Amacı, DNA testi yaptırmaktı. Ancak Acurol bu isteği geri çevirdi, bu nedenle de işten çıkarıldı. Acurol, sigortasız çalıştığı ve bu yüzden tazminat alamadığı iddiasıyla Birgen’e dava açtı.

Haberin Devamı

Ahlâksız işler yaptı

Mükerrem Bereket Şah’la evliliğinden Shehkar ve Azmet adında iki çocuğu olan Esra Birgen ise iddiaları reddetti: “DNA testi için saç istediğim iddiası tamamen gerçek dışı. Ortada böyle bir şüphe varsa bile bu Bereket Şah ile Manolya Onur arasındaki bir mevzudur. Beni hiçbir şekilde ilgilendirmez. Çıkan haberde adı geçen Pulet Hülya Acurol ise hoş ve ahlaki olmayan sebeplerden dolayı işten çıkarıldı. Manolya Onur da, mahkemelerde kullanabileceği herhangi bir evrak veya şahsımı yıpratabilecek bir bilgi elde edebilmek için Hülya Acurol’a yakınlaştı.”

O iddialar gerçek değil

Birgen, basında yer alan haberleri de Manolya Onur’un kasıtlı olarak çıkardığını öne sürdü: “Çıkan o haberler tamamıyla asılsız. Manolya Onur, çok kısa bir dönem süren evliliğine rağmen, Bereket Şah’tan çok fazla mal talebinde bulundu. Kendisi, bu tür haberler yaptırarak Bereket Şah’ı ve bizi yıpratmaya çalışıyor. Halbuki karaladığı kişi, çocuğunun babası. Onun tek amacı, Hindistan’daki Çırağan Sarayı’nı almak. Saray şu anda Bereket Şah’ın kurduğu vakfın üzerine kayıtlı. İleriki yıllarda vakfın tüm malları, çocuklara eşit olarak pay edilecek.”

Mahkemeye yırtık kıyafetle geldi

DNA testi iddiası ortalığı karıştırdı

İKİ ÇOCUKLARI VAR
Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah, ilk eşi Esra Birgen'le 1952'de evlendi. 1979'da boşandı. Çiftin bu evlilikten biri kız diğeri erkek iki çocukları oldu.

Esra Birgen, sözlerine şöyle devam etti: “Manolya Onur’a, boşandığı ilk dönemde sıkıntıda olduğunu söylediği için, kendi imkanlarımla üç sene boyunca her ay 2 bin 500 dolar ödedim. Ben ona ödeme yaparken, kendisi Hindistan’da bizim aleyhimize davalar açtı. Mahkemelere de kızıyla birlikte yırtık kıyafetlerle geldi, bizimle ilgili çirkin ve asılsız iddialarda bulundu. Bu davalar 17 yıl önce açıldı, hâlâ sürüyor.”

Haberin Devamı

Davayı kaybettiler

DNA testi iddiası ortalığı karıştırdı

Manolya Onur'un Hindistan'da almak istediği Çırağan Sarayı, şu anda vakfa kayıtlı.



Esra Birgen’in kardeşi Mehmet Birgen’in eşi Dilek Birgen, sigortasız çalıştırıldığı ve tazminat almadan işten çıkarıldığı için Esra Birgen’e dava açan Pulet Hülya Acurol hakkında şunları söyledi: “Pulet Hülya Acurol’dan dava açmamasını istedik ama bizi dinlemedi. Manolya Onur da mahkemeye giderek ona şahitlik yaptı. Üstelik kaybettiler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!