Fransa'nın eti daha çok ilgi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Fransanın eti daha çok ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 12:33

Almanya, Polonya ve Fransa'dan ithal dana karkasların, Bursa Ticaret Borsasında 11 ile 13,5 lira arasında işlem gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Canlı hayvan ve karkas ithalatının özel sektöre serbest bırakılmasından bu yana dana ve küçükbaş hayvanlar ile etleri, Bursa Ticaret Borsasında işlem görüyor.

İlk haftalarda Macaristan'dan yapılan canlı hayvan ithalatı son günlerde Avustralya'ya kayarken, bu ülkeden genellikle angus cinsi büyükbaş ile küçükbaş geliyor. Avustralya'nın küçükbaşları ilgi görüyor ancak anguslarda henüz beklenen satışlar gerçekleşmiyor.

Büyükbaş canlı hayvan satışı az olmasına rağmen karkasları ilgi görüyor. Fransa, Almanya ve Polonya'dan ithal dana karkaslar, Bursa Ticaret Borsasında 11 ile 13,5 lira arasında işlem görüyor.

Borsa yetkilileri, Fransa'nın karkasının daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, et oranı yüksek, yağı düşük bu karkasların 13,5 liradan satıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Almanya'dan ithal karkasın 12-12,5 lira, Polonya'dan ithallerin ise 11 ile 11,5 liradan işlem gördüğünü ifade eden yetkililer, kuzu karkas ithalatının olmadığını, canlıdan kesim kuzu karkasların fiyatının ise 19 ile 20 lira arasında değiştiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!