Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

Veli’li doğum günü yazımdaki vazolara o kadar çok talip çıktı ki ne yapacağımı şaşırdım, işin içinden çıkamadım bir türlü. Ben de rastgele 30 kişiyi seçip vazolardan gönderdim. Güle güle kullanın, kullandıkça da beni hatırlayın. (Eh bir kısmı da bana kalsın hatıra olarak.)

……………….

YARDIM ETMEK İSTİYORUM

Ayşe selam,

14 Şubat 2011 tarihli yetiş Ayşe yazına istinaden ihtiyacı olan 4 kişiye yardım etmek istiyorum.

Bu yardımlar maddi olacak ama manevi olarak da ne yapabileceğim konusunda yönlendirebilirsen sevinirim ya da aklına gelen bir şey olursa paylaşırsan yardımı senin yönlendirmene göre de yapabilirim.

Önemli olan en faydalı olacak şekilde el uzatmak. Birincisi, 7 kardeşi olan 11 yaşındaki Cihan’ın babasının telefonu ve banka hesap numarasını rica edeceğim, bankada hesabı yoksa parayı nasıl vereceğim?
Ne olur ona bir hesap açın da para gönderebilelim.

Haberin Devamı

İkincisi, kalp hastası olan açık öğretim Türk dili ve edebiyatında okuyan 2 çocuklu ve kombisini taktıramayan ablaya para göndermek istiyorum onun da hesap ve telefon numaralarını iletir misin lütfen?

Üçüncü olarak, kızı rahatsızlık geçiren boşandıktan sonra yeni ev kuran, kapıya alacaklıların dayandığı 2.400 TL borcu olan bayanın da telefon ve banka hesap no bilgilerini gönder lütfen. Bir de x vardı, özürlü ve babası denize atlayıp boğulan, ona nasıl yardım edebilirim?
Bir de babası akciğer kanseri olan bayana nasıl yardım edilebilir? Cep telefonum … , dönüşünü bekliyorum. Teşekkürler. Bu arada adimi yayınlamazsan sevinirim.

CEVAP: Harikasın. Hepsinin iletişim bilgilerini sana göndereceğim. Hesap numaralarını varsa kendilerinden alırsın. Yoksa da örneğin PTT’den bulundukları yerdeki postaneye para gönderilebiliyor online olarak. Teşekkürler desteğin için. Sarılarak öpüyorum seni.

……………………

KULLANILMIŞ OYUNCAK


Sevgili Ayşe Hanım sayfanızdan bir türlü e posta atmayı beceremedim umarım buradan ulaşabilirim size. Bende kızımın oynadığı ama hala oynanabilecek oyuncaklar var.
İhtiyacı olan birilerine yönlendirebilirseniz gönderebilirim. Güzel ve faydalı yardımlarınızın devam etmesi dileğiyle hoşçakalın.

Mehmet S.

Haberin Devamı

CEVAP: Mehmet Bey çok teşekkürler. Talep olunca size ileteceğim. Kızınıza da Allah sağlıklı uzun ömür versin. Sevgiler.

……………

OĞLUMUN GÖZ BEBEĞİNDE HERPES (UÇUK) VAR

Ayşe Hanım merhaba,

Ben sizden ne para isteyeceğim ne de iş. Sadece sizlerin çok daha fazla ve farklı çevrelerden insanlarla temas halinde olduğunuzu bildiğimden anlatacağım konuda uzman, güvenebileceğim, bana çözüm bulabilecek, yönlendirebileceğiniz bir doktor ismi, telefonu talep edeceğim.
Ben 35 yaşında, 6 yaşında oğlu olan, bankacı olarak çalışan bir anneyim.
Özel sağlık sigortamız da var şükür.
Fakat oğlumun 1 yaşından beri yaşadığı sağlık sorunu nedeni ile elim yüreğimde sürekli...
Oğlumun göz bebeğinde herpes (uçuk) var.

Haberin Devamı

İlk tutulma olduğunda geç teşhis konulduğundan gözünde fazla olmasa da hasar oluştu. Şükür çok ağır bir hasar değil. Fakat sürekli -2 ayda bir tekrarlıyor.

Her defasında gözünde kalıcı hasar bırakacak korkusu ve endişesi içinde yaşıyorum. İnternetten ve tanıdıklarımdan sürekli bu hastalığa çözüm bulabilecek bir isim, ilaç vs araştırıyorum. Göz içinde çıkmasına duyan herkes şaşırıyor.
Bir süre … Hastanesi’ne götürdüm. Şimdi …. Hastanesi’nde Doç.Dr….’a götürüyorum.
Ama yaşadığım korku ve kaygıyı azaltacak, bu hastalığı silecek ya da tekrarlamasını önleyecek bir çözüm bulamadım.
Belki hayatını kaybetme endişesi yaşayan insanlar varken benim sorunum size hafif gelecek. Ama lütfen anlamaya çalışın beni.

Haberin Devamı

Doktorlar bağışıklık sisteminin düşmemesi gerektiğini, hasta olmamasını, iyi uyumasını ve iyi beslenmesi gerektiğini söylüyorlar. Yoksa hastalık tekrarlar diyorlar. Fakat çalışan bir anneyim, oğlum bu sene anaokuluna başladı. Akşamdan akşama yanında olabiliyorum. Nasıl her öğün iyi beslenmesini, dinlenmesini, hijyenik bir ortamda bulunmasını sağlayabilirim ki...

Bu ben de vicdan azabı yaratıyor.
Bu virüs gözünde tekrarladığında iyileşmesi en az 1 hafta sürüyor. Bu sırada gözünün içi kıpkırmızı, göz kapakları şiş bir vaziyette oluyor. Sanki gözüne yumruk yemiş gibi. Görenler ne oldu diye sormadan edemiyorlar.

İlerdeki sosyal yaşamında bu durumun nasıl sıkıntılar yaşatabileceğini şimdiden düşünüyorum. En önemlisi de bu kadar sık tekrarlamasından dolayı görme kaybı yaşamasını düşünmek bile istemiyorum.

Haberin Devamı

Lütfen beni de cevapsız bırakmayın. Cevabınızı ne kadar sürede köşenizde yayınlarsınız bilemiyorum. Umarım kaçırmam. Hangi gün yayınlayacağınızı bildirebilirsiniz çok sevinirim.
….. Bankası’nda operasyon yöneticisi olarak çalışıyorum.
Tabi köşenizde ismimi ve bankamı yayınlamazsınız sanırım.
Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

CEVAP: Geçmiş olsun. İnsanın yavrusu hasta olunca neler hisseder iyi bilirim. Üzüntü ve endişeni çok iyi anlıyorum. Eminim okur dostlarım sana bu konuda doktor ve tedavi önerilerinde bulunacaklardır. Oğluşunu ve seni öpüyorum.

……………….

ÖLDÜRÜLMEKLE TEHDİT EDİLİYORUZ, YARDIMINA İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşeciğim,

Nişanlımın eski eşi bu kez de bizi öldürmekle tehdit ediyor. Biraz önce eşimle konuştum onu işyerinden aramış. İkinizi de geberteceğim demiş.

Öldürürüm seni, kimseye yar etmem E. diye biriyle evlenemezsin demiş. Ayrılmadığınızı öğrendim demiş. (Bizi rahat bıraksın diye ayrıldık demişti nişanlım)

Biz 1,5 ay sonra evleniyoruz daha önce de çok defa yazdım sana hatırlarsan benim işyerime yaptığı tehdit ve hakaretlerden sonra işten ayrılmak durumunda kalmıştım ve savcılığa vermiştik.

Şikâyet tebligatı ulaşınca şimdi de bu tehditleri yapıyor ne yapacağımı şaşırdım. Nişanlımın ve kendi hayatımdan endişe ediyorum.

Doğal olarak kayınvalidemin evinin, yani nişanlımın adresini biliyor ya karşına çıkarsa? Ne düşüneceğimi şaşırdım. Aklına ihtiyacım var. Ne olur bana ulaş artık.

Devamlı sadık okurun E.

CEVAP: Gerçekten anlaşılır gibi değil bu yaptıkları. Hani derler ya öküz ölmüş ortaklık bozulmuş, daha ne istiyor değil mi? Son gönderdiği mesajları da savcılığa ek dilekçe ile verin. Tekrar geçmiş olsun.

…………………

DARÜŞŞAFAKA SINAV DUYURUSU

Ayşe Hanım Merhaba,
Aşağıda Darüşşafaka sınavı ile ilgili detay bilgiler var. Bu sınav babasız ve maddi olanakları olmayan çocuklara yatılı eğitim fırsatı veriyor. Elimizden geldiğince bu duyuruyu yayıp bu çocuklara bir şans verelim.
Şimdiden teşekkürler.

Nilay Kavcar


Başvurular başladı, giriş sınavı 29 Mayıs'ta!
İlköğretim 4. sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar yatılı ve tam burslu, kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka’nın
sınavına katılmak için 3 Ocak 2011 Pazartesi günü başlayan başvuruların son günü 25 Mayıs 2011 Çarşamba gününe kadar sürecek.

Sınav 29 Mayıs 2011 Pazar günü 20 sınav merkezinde saat 10.00’da başlayacak.

Sınavlar; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da düzenlenecek.

ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR
- Babasının hayatta olmaması
- Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması
- Haziran 2001 ve sonrası doğmuş olması (yaş düzeltmesi geçersizdir.)
- 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında üçüncü sınıf öğrencisi olması
- Sağlık yönünden ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması
- T.C. vatandaşı olması. Yukarıdaki koşulların tümüne uyan öğrenciler sınav kaydı için başvurabilirler. Detaylı bilgi için www.darussafaka.k12.tr


CEVAP: Gerçekten Darüşşafaka harika bir kurum. İnşallah bu durumdaki daha çok öğrenciye de ulaşabilir ancak tabi ki temennim Allah kimseyi babasız bırakmasın o yaşta.
……………………


ÖĞRENCİYE  BURS

Ayşe Hanım merhaba,

Ben İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyorum. Bir sınıf arkadaşım var. Çocuk … Türkü.

Bin bir zorlukla …'den buraya gelmiş. Babası yıllar önce vefat etmiş, annesi çok yaşlı, abileri ablaları var, fakat herkes kendi derdinde.

….'da bir üniversiteden mezun olup burada YÖK'ün yabancı öğrenci kontenjanı ile yüksek lisansa başladı geçtiğimiz dönem. Türkçe'yi çok çok iyi konuşamasa da o kadar azimli ki, tüm o ağır ödevlerin altından kalkmaya çalışıyor, sınavlarına deliler gibi çalışıyor ve bir şekilde üstesinden geliyor.

Herkese örnek olacak türden. Burada ailesinden ayrı olması bir yana, en büyük problemi parasızlık. Maalesef bir cemaat evinde kalıyor, arada bir de yazın yanında çalıştığı bir esnaftan cep harçlığı alıyor. Çocuk çalışmayı da çok istiyor, ancak yüksek lisans derslerine katılım zorunlu olduğu için çalışamıyor.

Umarım en azından temel giderlerini karşılayabilecek bir yardım çıkar.

[Kimliğim gizli kalırsa sevinirim]

İyi günler dilerim size.

CEVAP: Umarım sevgili okur dostlarım misafirimize gerekli desteği sağlayabilirler.
…………………


ÇOK ZOR DURUMDAYIM

Merhabalar Ayşe Hanım,
 
Aslında size bu maili gönderip göndermemeyi çok düşündüm. Ancak bazen insan o kadar çaresiz kalabiliyor ki yapabilecek başka bir şeyim olmadığı için sonunda göndermeye karar verdim.

Zaten sizi de yazılarınızı da severek takip ediyorum. Bu maili göndermekle küçülmeyeceğimi, sizin o kocaman yüreğinizle beni anlayacağınızı bildiğimden cesaret edip yardım istemeye karar verdim. Bilgilerimin açıklanmasını tabii ki istemiyorum ama bu gerekli ise de yapacak bir şey yok.
 
Eşimden beş yıl önce ayrıldım. Dünyalar güzeli kızımla beraber İzmir'de yaşıyorum.

Gerçi bu aralar buna ayakta durmaya çalışıyorum demek daha doğru olur. 11 yıl bir şirkette muhasebe departmanında çalıştım.2009 yılında şirket bir çıkmaza girdi ve kapandı.

Dolayısıyla işsiz kaldım. Ondan önce şirket zor durumda diye 1 sene boyunca maaş ödemesi yapmadılar ha bugün gelecek kredi ha yarın gelecek derken sürekli cepten yedik.

Şirket kapandı ne içerdeki maaşlarımızı alabildik, ne de 11 yıllık emeğimi. Kendilerinden davacı değilim.

Hala çok sevdiğim insanlar. Ellerinde imkânları olsaydı bizi böyle beş kuruşsuz bırakmazlardı bunu çok iyi bildiğimden herhangi hukuki işleme başvurmadım.

Zaten 11 yıl boyunca da orta halli rahat bir hayat yaşadım, kimseye muhtaç olmadan. Ancak şimdi sürünüyorum. Banka borçlarını ödeyemiyorum icralık durumdayım. Onları zaten param oluncaya kadar ödeyeceğimi zannetmiyorum. Ancak kiradır, elektriktir, sudur hiçbirini karşılayamıyorum. Maalesef eşten dosttan alamıyorum, çünkü zaten herkesin durumu ortada.

2 ay oldu işe başladım bir yerde 750 TL maaş alıyorum. Bununla sadece kızımın ve benim karnımızı doyuruyoruz.

Kızımın okul servisi ve yarım gün ona bakan komşumuza verdiğim 50 TL'lik ödemeyi yapıyorum. Eski eşimi soracak olursanız zaten ondan bugüne kadar bana hiç fayda olmadı.

Zararından başka zaten beş kuruş verecek durumda da değil. O yüzden onu bu hesapların içine hiç katmıyorum. Tek istediğim kızımla huzur içinde yaşamak, kimseye muhtaç olmadan. Kendimi de bulunduğum durumu da zorluklarımı da anlatmakta güçlük çekiyorum.

Benim bir ailem de yok yıllar önce evlatlık olarak verilmişim manevi babamı geçen sene kaybettim. Annemse 83 yaşında ve çok yaşlı. Zaten ona derdimi söylesem kalpten gider o yüzden hiç anlatmıyorum bana yardım edebilecek gücü de yok.
 
Şimdi benim tek isteğim ayda 100 veya 200 TL geri ödemeli 5000 TL kredi bulmak. Bankalarla sorunlu olduğum için oradan alma şansım yok. Bu birikmişleri ödeyemezsem her geçen gün katlanarak bana geri dönecek ve ben tek başıma tüm bunların üstesinden gelemeyeceğim.

Ayakta dimdik durup borçlarımı ödemek kızıma en iyi şekilde bakmak istiyorum. Hiçbir zaman yılmayacağım ama bir desteğe çok ihtiyacım var.

Ben 15 senedir epilepsi hastasıyım buna rağmen geceleri çok zor geceler geçirip sabahları işe gidiyorum.

Dünyalar güzeli ve bir o kadar da çok akıllı kızımı okutmak ve her zaman onun yanında olmak için daha güçlü olmak zorundayım. Kapıya gelenleri engelleyemediğimden bütün bunlardan haberi var ve psikolojisi bozulmuş durumda.

8 yaşında çok yetenekli ve çok zeki girdiği her ortamda ilk fark edilen çocuklardan biri, onunla gurur duyuyorum ama bu kadar zeki bir çocuğu da tüm bu problemler içinde yanlış yetiştirmekten, yanlış yönlendirmekten çok korkuyorum.

Ayşe Hanım ben bana hibe edilecek bir beş bin değil kuruşu kuruşuna kadar ödeyebileceğim bir beş bin istiyorum. Son çarem de sizsiniz.
 
N.
 
CEVAP: Sevgili N. sabrına ve azmine hayran olmamak elde değil. İnşallah benim sevgili okur dostlarım senin bu derdine en kısa sürede derman olacaklardır. Seni ve kızını öpüyorum. Allah bundan sonra güzel günler göstersin size inşallah.


…………..


YARDIM EDİN

Yetiş Ayşe Abla


Ayşe ablacım, yazını okudum şimdi, çok da haklısın aslında... Sana gönderdiğim yazının sayfanda yayınlanmasını istiyorum ve en önemlisi aslında yorumlarını da dört gözle bekliyorum.

Ayrıca, Hayırlı kandiller. Allah’ın bu gece tüm dualarımızı kabul etmesi dileğiyle. Hayırlı geceler olsun...

Adım, soyadım = M.S. olarak yayınlanırsa sevinirim diğer yazdıklarımı yayınlayabilirsiniz.

Aslında sizinle daha çok şey paylaşmak isterim. Tek çocuk olduğum için içime atmaktan yoruldum, aslında bu kelimeyi yakıştıramıyorum bu yaşta kendime ama hayat işte.

Dedim ya oyun oynuyor! Yayınlanmasa bile sizinle paylaşmak istediğim çok şey var. Sadece bir abla nasihati olsa bile olur, kendi ayaklarımın üzerinde durmaktan gurur duyuyorum, gücümü tüketmek istemiyorum bu nedenle abla nasihati derdime derman olamasa bile gücüme bin kat güç katar!

Ayşe Hanım, sizi arkadaşımın tavsiyesi ile tanıdım aslına bakarsanız. Bu gece tanımadığım birisi ile dertleşmeye ihtiyacım var sadece, mail i okur musunuz bilmiyorum fakat öğrendiğime göre okurlarınıza karşı duyarlısınız.

Kendimden bahsetmem gerekirse, bugün itibari ile Yüksek Lisans Mezunu (yani Master) bir Fizikçi olarak Eskişehir'de kendi ayakları üstünde durmaya çalışan yeri geldiğinde yalpalayan,  26 yaşında bir genç kızım (artık genç kız der misiniz bilmiyorum da! )

2.5 yıl önce bu yolda ilerlemeyi tercih ettim ve maalesef ailemin maddi anlamda desteği olmadan. Fizik okuduğum için matematiğim de iyi sayılır derecede idi ve özel ders veririm bir şekilde bulurum parayı dedim. Tabi şu devletimizin bize sağladığı öğrenim kredisinin de büyük payı var. Keşke o öğrenim kredilerine başvururken sorsalar da ailenizin bankaya borcu var mı ya da maddi anlamda aileniz size yardımcı olabiliyor mu diye. Bursu bu yüzden alamadım. Tek çocuk olduğum için ve babam işçi emeklisi olduğu için.

Aile mevzusundan çok bahsetmek istemiyorum. Kalbim acıyor sadece. Evet, hak etmediğimi düşünüyorum bu hayatı ama çok şükür Allah'a isyanım yok. En azından sağlığım yerinde ve en sıcak da olsa bir yurtta kalabiliyorum.

Burayı es geçerek devam etmek istiyorum. 2008 yılından bu yana eğitimim boyunca özel ders öğretmenliği yaparak geçinmeye çalıştım, bu dönem hariç.
Eskişehir öğrenci kenti malum, bir saat özel dersin ücreti ise 3 yıldır 20 TL. ki buna rağmen velilerimiz bu fiyata bile çok diyor.

Okulun yemekhanesinde de bir süre çalışarak, öğleden sonra çeşitli araştırmalar ve tezimle ilgilenerek 2,5 yılı bitirdim.

Yeri geldi ev kiramı ödeyemedim, yeri geldi otobüse binecek param olmadığı için okula gidemedim, yeri geldi üç öğün kahvaltı ettim.
Çok şükür dostlarım var hep yanımda, çok şükür hayatım diyebildiğim bir insan var, onların desteği ile gücüme güç katmaya çalıştım her zaman. Maalesef duygusal birisi olduğum için her gecem ağlayarak geçiyor.


Asıl size sormak istediğim bu gece mutlu olmam gerekirken 2,5 yıl emeğimin karşılığını mükemmel bir şekilde savunmamı gerçekleştirirken, doktoraya 1. likle kabul edilmem ve bu yoldaki ilerlemem konusundaki gayem beni bu araç veya amaç olan gereç, para yüzünden bir nevi bu 3 yılı yok sayarak paşa paşa o istemediğim eve dönmek çok koyuyor. Emeklerim...Amaçlarım..Hayallerim..Hepsini çöpe mi atacağım diyorum. Bir yandan da devam et biraz daha sabret diyorum ama bu gece bu kararı veremiyorum. Ben sadece küçük bir umut istiyorum, küçük bir ışık istiyorum.


Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaptığım için ne yazacağımı nasıl kendimi ifade edeceğimi bilemedim aslında. Belki çok karışık anlatmış olabilirim, okur musunuz okumaz mısınız bilemedim.

Ama inanın ben boş birisi değilim, sadece üniversitede arş. grv. olacak torpilim yok, kpss ile atanacak tanıdığım yok, iş adamı tanımıyorum.

Tek başıma tırnaklarımla gelmek istiyorum.  Kimseden yardım para borç istemedim, istemem de. Belki de insanların biraz daha duyarlı olmasını istiyorum. Gerçi benim babam bu duyarlılıkta değilken başkası neden bana yardım etsin diye de düşünmüyor değilim. Hayatta kimin, ne zamanda, nerede, nasıl olacağı belli olmuyor..

Umarım okursunuz ve gerçek düşüncelerinizi yazarsınız, dışarıdan nasıl göründüğüm ya da benim yerimde siz olsanız ne yapardınız?

Eğer ulaşmak isteyen okurlarınız olursa Tel. 0….

Teşekkürler ilginize...
M.S.

CEVAP: Bence sen ailenden destek görmeden, devletten burs bile almadan ders vererek, yemekhanede çalışarak kendi ayakların üzerinde hayallerinin peşinde gitmişsin ve 1.likle bitirerek bunu en güzel şekilde gerçekleştirmişsin. Tam da bu yüzden senin aslında yardıma değil belki kendine biraz güvenmeye biraz güzel sözler işitmeye ihtiyacın var ki bunu sonuna kadar hak ediyorsun. Ancak en önemlisi iyi bir işe ihtiyacın var.  Bu kadar başarılı ve azimli bir insana benim sevgili okur dostlarım iş bulması konusunda destek olacaklardır eminim. Belki iş bulana kadar da evine dönmeden ayaklarının üzerinde durabilmen için destek de olurlar. Tebrik ediyor ve öpüyorum seni başarından ötürü. Sevgiler.


……………


OTİZM DERNEĞİ YARARINA DEFİLE

Sayın Ayşe Aral

Sizin de duyarlı olacağınızı tahmin ettiğimiz bir konudan bahsetmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki Otizm adında yaşam boyu süren ciddi bir hastalık var. Otizm hastalarına yardımcı olabilmek için bir defile hazırladık. Sizin de duyarlı bir insan olduğunuzu biliyoruz.

Defilemiz 21 Şubat Pazartesi günü Yeşilköy Wow Otel'de, kokteyl 19:30’da başlayacak. Defile 85 parçadan oluşmakta ve Simge Tertemiz, Yeliz Öney, Elif Ece Uzun, Tuğba Altıntop, Tuğçe Sarıkaya gibi Türkiye’nin en iyi 43 modeli podyuma çıkacaktır.

Defileden sonra ise Alex ve Tuğba Özay Konseri olacaktır. Bitiminde kıyafetler satışa çıkacak ve tüm geliri Otizm Anka Derneği’ne birçok otizm hastası gencin burs ve tedavi masrafları için bağışlanacaktır.

Bizim için önemli olan bu gecede sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Tolga Çam
Moda Tasarımcısı

CEVAP:  Sevgili Tolga çok güzel bir etkinliğe imza atmışsınız. Tebrik ediyorum. Programım uygun olursa seve seve katılırım. Sevgiler.

NEŞADİYE ERSAN HALA KAYIP

Ayşe,

Hala yok Neşe.. Yok.

Olmadığı gibi savcı dosyasını kapattı. İtiraz ettim. İnceledi güya. Yine kapattı. Evrak dün ulaştı elime, gerekçe “kaçırıldığına dair iz bulunamamıştır.” İyi de güzel kardeşim bu kızın kaçtığına dair de bir iz yok ki!
Soruşturma dosyası başka hangi ülkede soruşturma yapmadan kapatılır? Ya da kimi, nereyi soruşturmuşlar?

Biri bana anlatsın şu hukuk sistemini. Söz veriyorum onların gözüyle de bakmaya çalışacağım.

Benim kardeşimin facebook, messenger kayıtları incelenmedi. 3 ay dediler tık yok. Ayrıca 3 ayda insanın dünyası değişir.

5 - 6 tane arkadaşının ifadesini aldılar bitti, işleri ne olacak? Askerdeki eski sevgilinin de ifadesi alınsın diye yazışma yaptım, ondan da ses çıkmadı (çünkü günlüklerinden okuduğum, arkadaşlarından işittiğim, benim bildiğim tek sıkıntısı aldatılmasıymış) . Gerçi dosyası kapanmış çocuk için neden askeri savcılıkla uğraşsın emniyet?

Çocuk dedim değil mi? Evet benim için çocuk! Benden 3 yaş küçük kardeşim benim için hala çocuk! Sırf reşit olduğu için aranmayan kişi oluyor kendisi. Hâlbuki herkeste olduğu gibi 18 yaşına girdiğinde nasıl da sevinmişti...

Bak dikkat edersen ne kadar korkunç şeyler yaşadığımızı yazmıyorum bile..

Velhasıl Ayşe ben bu işten bir şey anlamadım.

Bu adaletse istemiyorum kardeşim, batsın yerin dibine!


İlknur ERSAN

Yetiş Ayşe’de yayınlanan 22 Kasım 2010 tarihli önceki yazı: 

Bugün Yetiş Ayşe köşesini kayıp bir genç kıza ayırıyorum.
Bana gelen “YAVRUMUZ KAYIP AYŞE NE OLUR YARDIM ET, YALVARIRIM” diyen bir eposta ile olaydan haberdar oldum. Ben de bir genç kız annesi olduğum için ne kadar üzüldüğümü takdir edersiniz.
Neşadiye Ersan 22 yaşında, pırıl pırıl bir genç kız. Ailesi ve arkadaşları ona kısaca Neşe diyor. Ailesiyle Ankara'da yaşıyor.
Lise mezunu, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran cıvıl cıvıl bir kız. Hiçbir sağlık sorunu yok.
 
 
Kimseyle dalaşmayan, herkesle iyi geçinen, kendi halinde, kardeşinin tanımıyla şeker gibi bir kız.
Hatta öyle ki kendisinden birkaç ay küçük olan kardeşinin arkadaşları bile ona Neşe Abla diye hitap ediyor.
Ailesi ile ilişkisi son derece iyi, erkek arkadaşı ile ilişkisini bile ailesi ile paylaşabiliyor. Onların onayı ve iznini alıyor. Son derece ileri görüşlü ve anlayışlı bir ailesi var.
Erkek arkadaşından 1,5 ay önce ayrılmış, o da zaten şu an İzmir'de askerliğini yapıyor, son 10 gündür hiç görüşmemiş onunla da.
Neşe 18.11.2010 Perşembe günü saat 19.30-20.00 sularında, yan sitede oturan arkadaşı Nihal'e gideceğini söyleyerek evden ayrılıyor.
Saat 22.00 sularında ablası Neşe'ye “eve gel artık” diye bir cep telefonu mesajı gönderiyor. Mesaj iletiliyor ancak cevap gelmiyor. Bunun üzerine telefonla aradıklarında ise telefonun kapalı olduğunu anlıyorlar.
Şu an kimsenin bilmediği bir nedenden Neşe o akşam Nihal'e gidemiyor. O günden beri de kayıp. Hiçbir haber alınamıyor.
Kardeşi Ramazan'dan aldığım bilgilere göre Neşe asla evden kaçacak bir kız değil çünkü evinde çok mutlu. Ailesi de modern görüşlü, sevgi dolu insanlar.
Ama en önemlisi Neşe'nin yanında ne kimliği, ne parası ne de kredi kartları var.
Yani evden kaçmayı düşünecek birinin mutlaka yanına alacağı hiçbir şeye sahip değil.
Neşe'yi taciz eden ya da düşmanlık ettiği bilinen hiç kimse de yok.
Aile Ankara Adliyesi'nde savcılığa başvurmuş. Savcılık ve emniyet birimleri olaya el koymuş.
El ilanları da bastırılmış. Ailesi Neşe'nin bütün arkadaşlarını teker teker arıyor, bilgileri olup olmadığını soruyor şimdi.
Yalnızca bir tanesi, Suna onlara bilgi vermeyi reddediyor. Nedenini bilmiyorlar. Buradan Suna'ya da sesleniyorum.
Suna, eğer bir şey biliyor ve söylemiyorsan hem sen de bu kaçırılma olayına yardım ve yataklık etmiş sayılırsın hem de bir genç kızın başına istenmeyecek işler gelmesine neden olursun, hayatın boyunca vebalini taşırsın.  Bir an önce benimle ya da aile ile temasa geç ve bir şeyler biliyorsan anlat.

Basılan El İlanındaki açıklama şöyle:

KAYIP ARANIYOR!
Neşadiye Ersan. Biz arkadaşları ve ailesi olarak kısaca Neşe deriz. 18 Kasım 2010 tarihinde saat 20.00-21.00 sularında kaybolmuştur. Aşağıda eşkâli belirtilen şahsı görenlerin aşağıdaki telefon numaralarını aramaları önemle rica olunur.
- Kot etekli
- Siyah çoraplı
- 1.60 boylarında
- Siyah saçlı
- Beyaz tenli
- Siyah montlu
İrtibat Tel:
Ramazan Ersan 0505 755 44 35
İlknur Ersan 0506 413 47 02
Ömer Ersan 0506 646 41 42
 
Bu güzel kızı görenlerin aileye veya bana ulaşmalarını istiyorum. İnşallah bir an önce sağlıcakla ailesine kavuşur Neşe.


CEVAP: Gerçekten çok üzücü bunca zamandır hiçbir haber çıkmaması. Ben de kendi rızasıyla gittiğine inanmıyorum. Çünkü sadece benim köşemi okumuş olsa bile ailesinin ne kadar üzüldüğünü anlayıp en azından telefon eder iyi olduğunu haber verirdi. Bu kızı görenlerin bana ulaşmalarını rica ediyorum. İnşallah sağ ve sağlıklıdır.

Yazarın Tüm Yazıları