Engelli işsizlere istihdam semineri

Güncelleme Tarihi:

Engelli işsizlere istihdam semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi, Türkiye’de iş arama konularında engelli işsizler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Türkiye İş Kurumu uzmanlarının katıldığı toplantıda engellilere iş arama teknikleri ve iş başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gereken konularda aydınlatıcı bilgiler verildi. Engelli bir bireyin engelli olarak işe başlayabilmesi için öncelikle yüzde 40 ve üzeri engelli raporuna sahip olması gerektiğini belirten uzmanlar, bu şekilde raporu olanların İş-Kur’a müracaat etmeleri gerektiğini dile getirdiler.

Püf noktası

İş başvurularında dikkat edilmesi gereken konulara değinen İş-Kur uzmanları, yaratıcı olma, dürüstlük ve sadak, işe özen gösterme, insanları yönlendirebilme, iletişim ve ekip çalışmasına uygun olma gibi vasıfların işverenler tarafından işçilerde aranan özellikler olduğunu aktardılar.
Gazete ve dergi ilanları, meslek odaları, dernekler, öğretmenler ve eğiticiler, çevredeki tanıdıklar, İş-Kur ve özel istihdam büroları gibi çeşitli yollarla iş aranabileceğini kaydeden İş-Kur uzmanları, iş başvurusu yapılırken uyulması gerekenler, öz geçmiş hazırlama ve iş görüşmesine giderken dikkat edilmesi gereken konularda da engellilere ve engelli ailelerine bilgiler verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!