Kaybettiği kimliğiyle 15 bin TL kredi çektiler

Güncelleme Tarihi:

Kaybettiği kimliğiyle 15 bin TL kredi çektiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 19:00

Sahte kimlik ve belgelerle bankadan kredi çekmek istedikleri öne sürülen baba ve iki kızı gözaltına alındı.

Mihriban Bolat'ın bir süre önce kaybettiği kimliğini kopyalayarak üzerine kız kardeşi Bediha G'nin (36) fotoğrafını yapıştırdığı öne sürülen Meral G. (39), Beşiktaş'taki bir banka şubesine sahte kimlik ve belgelerle kredi başvurusu yaptı.

Banka yetkilileri, bir süre sonra Mihrihan Bolat'ı telefonla arayarak, talep ettiği 15 bin liralık kredinin onaylandığını bildirdi. Kendisinin böyle bir kredi talebi olmadığını belirten Bolat, Levent Polis Merkezine başvurarak şikayetçi oldu.

Söz konusu kredi işlemi durdurulurken, polis banka personeline Meral G'yi telefonla aratarak, kardeşi adına başvurduğu kredinin çıktığını ve belgeleriyle birlikte banka şubesine gelmesi gerektiğini söyletti. Çocuğuyla birlikte bankaya gelen Meral G, işlemlerini bitirdikten sonra dışarı çıktı. Bu sırada dışarıda bekleyen polis zanlıyı suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Meral G'nin, Kağıthane'de yaşayan ve sahte belge düzenlediği iddia edilen babası Mehmet G. (60) ile kredi olayına karışan kız kardeşi Bediha G. de gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çok sayıda sahte kimlik, tapu ve sahte evrak düzenlemek için kullanılan araç ile çok sayıda kopya belge ve resmi evrak ele geçirildi.

Baba Mehmet G'nin daha önce de “Yusuf Delen” adına sahte kimlik düzenleyerek başka bir banka şubesinden 15 bin TL kredi çektiği ve çok sayıda sahtecilik suçundan arandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet G. ve Meral G. tutuklandı, Bediha G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!