FotoÄŸraf çeken imam hakkında soruÅŸturma

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf çeken imam hakkında soruşturma
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2011 15:43

Edirne’nin Havsa ilçesi’ne bağlı Şerbettar Köyü’nde başına aldığı darbe sonucu bayılan ve diri diri toprağa gömüldükten sonra hayatını kaybeden 8 yaşındaki Hasret Karakoç’un cenaze töreninde, kefene sarılı çocuğun yüzünü cep telefonu ile görüntüleyen ve şeriat yanlısı konuşması ile dikkat çeken köy imamı Eşref Sevimli hakkında Edirne Müftülüğü soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

İMAM TABUTU AÇTI, BÖYLE FOTOĞRAF ÇEKTİ / Foto Galeri

İMAM BÖYLE FOTOĞRAF ÇEKMİŞTİ / WEB TV

Havsa’nın Åžerbettan Köyü’nde çiftçilik yaparak geçimini saÄŸlayan Emine ve Ä°lkay Karakoç çiftinin 3 çocuÄŸunun en büyüğü olan ilköğretim okulu 2’nci sınıf öğrencisi Hasret Karakoç, geçen salı günü, komÅŸusunun 17 yaşındaki oÄŸlu S.Åž. tarafından topraÄŸa diri diri gömülünce havasızlıktan boÄŸularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili S.Åž. ve annesi 55 yaşındaki S.Åž. tutuklandı.    Â

Dün, Karakoç ailesinin evinin önünde düzenlenen cenaze töreninde, ailenin isteği üzerine köy imamı Eşref Sevimli, tabutun içinde kefene sarılı olan Hasret’in yüzünü açarak ailesine gösterdi. Burada imam Sevimli ile bazı vatandaşlar, ’hatıra’ kalması için cep telefonları ile Hasret’in yüzünü görüntüledi.

'EDİRNE MEYDANINDA BÖYLE BİR KİŞİ ÖLDÜRÜLÜRSE CANİ ÇIKAMAZ'

Ardından da dua okutmak isteyen imam Eşref Sevilmiş, cemaate hitaben şunları söyledi:

"Kızımız hem şehit hem de melektir. Bu yavrumuz boğularak zulümle öldüğünden şehit olduğunu unutmayalım. Dolayısıyla biz bu yavrumuzu hayır duamız ile yaad etmeni yanı sıra, içimiz yanıyor, yakınıyoruz. Yara hepimizin, bunları hep birlikte paylaşıyoruz.Toplumda yaşadığımız müddetçe dinimizden ne kadar uzaklaşıyorsak, yaptığımız hareketlerimiz ve kötülüklerde o kadar aşırılık meydana geliyor. Bu yavruya kıyıpta bu hale sokanların cezası ne olabilir. Her birinize sorsak, her biriniz lime lime ederiz. Ama dinin emirleri ile emredilse, Edirne meydanında öyle bir kişi öldürülse, acaba bu ülkede kaç tane cani meydana çıkar, çıkamaz. Ama kanunlarımız veya insan haklarıdır, bağımsızlıktır, demokrasidir diye herkes canilerin yanında olursa, onlar o hakların arkasında sığınırsa, bizlerde yavrularımız, biz olmasa da ülkemizde birilerine böyle ateş düşer ve ağlar."

MÃœFTÃœLÃœK SORUÅžTURAM BAÅžLATTI

Televizyonların haber bültenlerinde imam Sevimli’nin Hasret’in cansız yüzünü cep telefonu ile görüntülemesi ve yaptığı konuşması yer alınca Edirne Müftülüğü’nü harekete geçti. Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu konuşma ve ortaya çıkan görüntü nedeniyle köy imamı hakkında idari soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!