TSK: Öyle bir atış şekli yok, 'güven atışı' var

Güncelleme Tarihi:

TSK: Öyle bir atış şekli yok, güven atışı var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 13:49

Dün ortaya çıkan ve büyük tartışmalar yaratan komutanın korkutan atış talimi görüntülerinin ardından bugün Genelkurmay atış talimi yapan Yüzbaşı M.G. hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

 

ÖZEL KUVVETLERİN EĞİTİM FOTOĞRAFLARI 

Aynı açıklamada TSK’nın atış yönergelerinde böyle bir atış şeklinin (hedefte askerlerin bulunduğu, bacak arasından) olmadığı vurgulanırken, yüzbaşı M.G.’nin de aralarında bulunduğu TSK Özel Kuvvetler personelinin daha önce televizyonlarda yayınlanan gösterilerde ‘güven atışı’ yaptığı ifade edildi.

Özel Kuvvetlerin yaptığı eğitim ve gösteriler, geçtiğimiz yıllarda televizyonlarda haber bültenlerine birçok kez konu oldu. 2003 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı kapılarını basına açmış, özel timler o gösterilerde aldıkları eğitimleri, güven atışları da dahil başarıyla sergilemişti.

GÜVEN ATIŞI NEDİR

İki adet bordo bereli karşı karşıya geçer. İlk önce ikiliden birisi başının üzerinde kitap büyüklüğünde bir hedef tutar.

Haberin Devamı

Diğer bordo bereli iki elinde iki tabancayla yürüyerek o hedefe gerçek mermilerle ateş eder. Yolun yarısına geldiğinde arkasını dönüp, tabancaları bacaklarının arasından hedefe doğru sıkmaya devam eder. Mermiler bitince roller değişir, bu kez ateş eden kişi hedefi tutar, atış sırası diğerine gelir.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

“Yapılan araştırma sonucu, olayın Şırnak/Akçay'da konuşlu 6'ncı Motorize  Piyade Tugayı'nın Seslice'deki üs bölgesinde meydana geldiği tespit edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış  eğitimi yer almamaktadır. Ancak 'güven atışı' olarak adlandırılan bir atış şekli,  önceki yıllarda bizzat adı geçen personelin de katıldığı bir gösteride, TSK Özel  Kuvvetler personeli tarafından icra edilmiş ve televizyonlarda da  gösterilmiştir.  Anılan subay hakkında gerekli işlem başlatılmıştır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!