New York’ta Bloomberg’e taksi için ‘centilmen ihale’ çağrısı yapacak

Güncelleme Tarihi:

New York’ta Bloomberg’e taksi için ‘centilmen ihale’ çağrısı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 00:00

Karsan’a destek için New York’a gidip Belediye Başkanı Bloomberg’le görüşeceğini belirten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Centilmence bir ihale olmasını isteyeceğiz” dedi. Çağlayan, Karsan’ın Başbakan Erdoğan’ın isteği olan Türk malı araç konusunda ilk adımı attığını da söyledi.

Haberin Devamı

Çağlayan Karsan tesisini gezdi/ Foto-Galeri

İŞTE O TAKSİ - FOTO GALERİ

NEW York taksi ihalesinde finale kalarak dikkat çeken, ancak karşıt lobiler yüzünden desteğe ihtiyaç duyan Karsan’a hükümetten önemli destek geldi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Karsan’ın markalaşma yolunda yalnız olmadığını belirtti. Karsan’ın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın isteği olan Türk malı araç konusunda ilk adımı attığını kaydeden Çağlayan, “Karsan, New York taksi ihalesinde finale kalarak Başbakan’ın talebini yerine getirecek. Markalaşma yolunda öncü olan Karsan’ın sonuna kadar yanındayız” dedi. Dün Karsan’ın Bursa Akçarlar Fabrikası’nı ziyaret eden Çağlayan’ı Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Karsan Murahhas Azası Jan Nahum karşıladı. Çağlayan, şunları söyledi: “Hükümet olarak Karsan’ın New York’ta gösterdiği başarıya kayıtsız kalmadığımızı göstermek için buradayım. Başbakan Erdoğan’ın verdiği önemin bir göstergesi. İnan Kıraç ve Jan Nahum Ankara’da görüşmek için randevu istedi, ben kalkıp bizzat gelerek verdiğimizi desteği göstermek istedim.”

Teknolojik devrim

Karsan’ın New York taksi ihalesi için geliştirdiği V1 kodlu aracın geleceğin en önemli araçlarından biri olduğunu kaydeden Çağlayan, şöyle konuştu: “Bence bu araç hem engelliler hem obezler için teknolojik bir devrim yaratacak. Ay sonunda Venezuela ve Arjantin’e yapacağımız ziyaret öncesinde Karsan’a destek için New York’a da uğrayacağız. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve New York Taksi ve Limuzin Komisyonu Başkanıyla bir araya geleceğiz. Bizim amacımız ‘İhaleyi Karsan’a verin’ demek değil. Biz ihalenin centilmence ve fair-play kuralları çerçevesinde yapılması gerektiğini isteyeceğiz. Karsan’a karşı yapılan propagandaların sonlanması gerekiyor. Bu karşıt hareketleri yapanların hevesleri kursaklarında kalacak.”

New York’lu karar vermiş

“Karsan ihaleyi alsın almasın, New York halkı kararını vermiş, bu araç Amerika’ya girmiştir” diye konuşan Çağlayan, NY’da yapılan ankette 8 bin kişinin Karsan lehine oy kullandığını, propaganda yapanların ise yalnızca 2 binde kaldığını belirtti. Çağlayan, “Maç devam ederken kurallar değiştirilmemeli” diye konuştu.

İlk tasarım ihracatı

Çağlayan, Türkiye’nin tasarım ihracatını fiilen gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları dile getirdi: “Başbakan Erdoğan’ın ve bizlerin önem verdiğimiz Ar-Ge ve tasarım konusunda Türkiye’nin lokomotif sektörü otomotiv bunu Karsan’la ispatlamıştır. Bu bir başarı hikayesidir. Örnek alınacak bir projedir. Türkiye dünyanın Detroit’i olacaktır. Biz Karsan’ın yoluna çıkan engellerde hep yanındayız.”

Rio Olimpiyatları’na Türk taksi istendi Brezilya’ya uğrayacak

KARSAN Murahhas Azası Jan Nahum, 2014 Rio Olimpiyat’larında kullanılmak üzere New York için geliştirdikleri taksinin istendiğini söyledi. Şubat ayı başında New York’taki resepsiyonda bir Japon yatırım bankası yetkilisinin Rio Olimpiyat’ları için kendilerine öneride bulunduğunu anlatan Nahum, “Bizim taksinin güvenli ulaşım için uygun olduğunu düşünmüşler. Olimpiyatlara katılan sporcuların ve yöneticilerin yerini navigasyonla saptamayı istiyorlar. Yaptığımız bu projeyle taksi segmentini tetikledik. İhaleyi kaybetsek de, ihale iptal edilse de biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Diğer metropollerde taksi olarak kullanılabilir. Ayrıca engelli vatandaşlar için uygun bir araç. Şehir merkezleri için küçük versiyonlarını da geliştireceğiz” dedi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Madem orada da desteğe ihtiyacınız var, Latin Amerika’ya yapacağım seyahat öncesi New York’a ardından Brezilya’ya da uğrayabilirim” mesajı verdi.

Türk markasına çok yaklaştık

KARSAN’ın yüzde 100 Türk şirketi olduğuna dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, “Hedefimiz kendi markamızı yaratmak. Biz yabancı ortağı olmayan tamamen bağımsız bir şirketiz. Bu doğrultuda New York ihalesinde finale kaldığımız araçla yüzde 100 Türk markası yaratmaya çok yaklaştık” dedi.

Topbaş hükümete ‘Bu iş ciddi destek olun’ dedi

İNAN Kıraç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 8 Şubat New York’a yaptığı ziyarette Bloomberg ile görüştüğünü hatırlatarak, “Dünya Belediyeler Birliği Başkanı da olan Topbaş, New York ziyareti sonrasında hükümete Karsan’a destek olunmasını istemiş. Topbaş, ‘İş ciddi, New York önemli bir metropol, Karsan’ı bu ihalede yanlız bırakmayın’ mesajı vermiş. Bu hükümetin desteğinde çok önemli bir etken oldu” dedi.

Haberin Devamı

2. el Karsan ilanları için tıklayın

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!