Çocuk ve gençlik tiyatroları Bursa'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuk ve gençlik tiyatroları Bursada buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2003 14:00

Perde bir kez daha Bursa'da açılıyor... Bu yıl 8'nci kez düzenlenecek olan Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 6 ile 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivale, Türkiye'nin yanısıra Rusya, Macaristan, Danimarka ve Fransa'dan da topluluklar katılacak.

Haberin Devamı

8. Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Fesivali'ne katılan topluluklar; klasik oyunlardan, kukla tiyatrosuna, sokak oyunlarından, dans ve müzik gösterilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede programlarını sergileyecek.

Festivale Türkiye'den Tiyatro Tempo, Tiyatro Tiyatrosu, Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi, Tem Yapım İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Sivas Devlet Tiyatrosu katılıyor. Rusya'dan Tver Devlet Çocuk Tiyatrosu, Fransa'dan Theatre de Paradise, Danimarka'dan Teatret ve Dansk Rakkerpak ve Macaristan'dan Bardak Kamaraszinhaz festivalin yabancı konukları.

Festival kapsamında tiyatro gösterilerinin yanısıra konferans, sergi, panel ve tartışmalar da yeralıyor.

Çocuk tiyatrosu konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden Fikret Terzi ile Haluk Yüce de festival  kapsamında birer konferans verecek.

Haberin Devamı

Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ile Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!