12 üniversitenin rektörü ODTÜ’lü

Güncelleme Tarihi:

12 üniversitenin rektörü ODTÜ’lü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 00:00

ODTÜ’den 1970’li yıllarda mezun olan ve halen rektörlük görevini yürüten 12 rektör, mezun oldukları üniversitelerini ve o yılları ODTÜLÜ dergisinin Ocak sayısında yayımlanan yazıda anlattı.

Yazıda, Türkiye’deki 12 üniversite rektörünün ODTÜ’lü olduğu belirtilerek, bunlar arasındaki Bilkent, Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin rektörlerini görüş ve düşüncelerine yer verildi.

Yazıda, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Nurcan Baç, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Demir, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Orhan Şahin’in ortak özelliğinden lisans eğitimlerini ODTÜ’de tamamladıkları ifade edildi.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar, Bilkent Üniversitesi’nde çok sayıda ODTÜ mezunu olduğuna dikkati çekti. Üniversitenin kuruluş yıllarında ABD’de doktora yapmış öğretim üyelerinden oluşan bir ekiple başladıklarını anlatan Atalar, üniversitelerinin elektrik elektronik mühendisliği bölümünün büyük çoğunluğunun da ODTÜ mezunu olduğunu belirtti. Rektör Atalar, ODTÜ’ye ilişkin düşüncelerini, “ODTÜ ruhu demek, cebinden çok milletini vatanını düşünen bir ruh demektir. En azından 68 kuşağının böyle düşündüğünü biliyorum” sözleriyle değerlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!