Alain de Botton’u ayakta dinlemek bile 80 lira

Güncelleme Tarihi:

Alain de Botton’u ayakta dinlemek bile 80 lira
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:00

Bu hafta İstanbul’da Alain de Botton rüzgarı esecek. Ünlü yazarı kanlı canlı görmek isteyenlerin ellerini çabuk tutmasında fayda var. Yapacağı söyleşiye oturmalı biletler zaten tükenmişti, ilave olarak çıkarılan ayakta biletler de bitti bitiyor

Haberin Devamı

‘Günlük yaşamın filozofu’ olarak ün yapan yazar Alain de Botton, MCT’nin (Management Centre Türkiye) 16-17 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği İnsan Kaynakları Zirvesi’ne katılacak.Bu toplantı öncesinde ise 15 Şubat Salı akşamı İKSV Binası’nda yer alan Salon’da kitaplarını önceden okumuş olan ve kendisini dört gözle bekleyen okurlarıyla buluşacak. Saat 20.00’de başlayacak ‘Aşk, İş, Felsefe, Seyahat’ başlıklı söyleşide Botton, kitaplarında olduğu gibi iş yaşamından edebiyata; seyahatten felsefeye, geniş bir yelpazede tecrübelerini anlatacak.Biletleri ocak ortası satışa çıkan Alain de Botton söyleşisine ilgi hayli büyük. Kimi görsem Alain de Botton’dan bahsediyor. Ayşe Arman’ın geçtiğimiz günlerde Hürriyet Pazar’da Alain de Botton ile yaptığı özel röportajın da bu ilgiye ve bilet satışlarına etkisi büyük oldu kuşkusuz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE 200 BİN SATTI

Söyleşinin, 120 liradan satışa çıkan oturmalı biletleri zaten günler öncesinden tükendi. İKSV yetkilileri, toplam oturma kapasitesi 140 olan Salon’un, seyircilerin büyük ilgisi üzerine ekstra iki sıra daha sandalye eklenerek kapasitesini 160’a çıkardılar. Ancak bu da yetmedi, “Oturmadan da Alain de Botton’u dinlerim” diyen seyirciler için 80 liradan ayakta bilet satışına başlandı. Duyduğum kadarıyla ayakta bilet satışı da bitti bitiyormuş.Alain de Botton’u canlı kanlı görmek isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarında fayda var.Alain de Botton’un ‘Havaalanında Bir Hafta’, ‘Aşk Üzerine’, ‘Prost Yaşamınızı Nasıl Değiştirebilir’, ‘Romantik Hareket’, ‘Felsefenin Tesellisi’, ‘Seyahat Sanatı’, ‘Mutluluğun Mimarisi’, ‘Çalışmanın Mutluluğu ve Sıkıntısı’ gibi birbirinden çok farklı konularda yazdığı 11 kitabı var. 30 ülkede en çok satanlar listesinde yer alan Botton’un tüm kitapları, Türkçeye çevrilerek Sel Yayıncılık tarafından ülkemizde de yayınlandı. Söyleşi biletleri büyük ilgi gören Alain de Botton’un kitapları da bu kadar ilgi görüyor mu diye merak ettim. Yayınevi şu ana kadar 200 bin Alain de Botton kitabı satmış. İK Zirvesi’ndeki konuşmayı dinleyenlere yazarın ‘Çalışmanın Mutluluğu ve Sıkıntısı’ adlı kitabının hediye edileceğini de küçük bir tüyo olarak buradan vereyim.

Haberin Devamı


Çürüyen bir köpekbalığına kim 12 milyon dolar öder


Günümüzde sanatın en önemli finans araçlarından biri olduğu artık su götürmez bir gerçek. Peki bu değerleri kim ve neye göre biçiyor? Milyonlarca doların döndüğü sanat piyasası kocaman bir balondan mı ibaret?
Bütün bu sorulara cevabını, yaşayan en pahalı çağdaş sanatçı unvanını elinde bulunduran İngiliz Damien Hirst’ün dört buçuk metre büyüklüğünde ve iki ton ağırlığındaki dev köpekbalığının
12 milyon dolarlık bir çağdaş sanat eserine nasıl dönüştüğünün hikayesini anlatarak veriyor Don Thompson.
Thomson’ın Sanat Mezat kitabı Renan Akman çevirisiyle İletişim Yayınları atarafından yayımlandı. ‘Çağdaş Sanatın ve Müzayede Evlerinin Tuhaf Ekonomisi’ üst başlığını taşıyan kitap kafanıza takılacak daha pek çok soruya cevap veriyor. İçinizdeki her türlü şüpheyi giderecek ya da tam tersi tetikleyecek malzeme mevcut kitapta.

Haberin Devamı

HAFTANIN...
YATIRIMCISI: Gittiği sergide beğendiği 13 tabloyu satın almak için son model Mercedes arabasının anahtarını oracıkta bırakan ‘Türkülerin efendisi’ Kubat.
YARATICISI: Zeugma Antik Kenti’nde bulunan ‘Çingene Kızı’ mozaiği için nüfus cüzdanı hazırlayıp medeni halinin karşısında ‘Bakire’ yazan Gaziantep Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!