HAYTAP'dan Sevgililer Günü uyarısı

Güncelleme Tarihi:

HAYTAPdan Sevgililer Günü uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 12:51

HAYVAN Hakları Federasyonu her yıl Sevgililer Günü’nde hediye olarak alınan binlerce köpek ve kedinin bir süre sonra sokağa atıldığını belirterek, ’Sevgililer Günü’nde günaha ortak olmayın’ sloganıyla, hayvan hediye edilmemesi için kampanya başlattı.

Hayvan Hakları Federasyonu, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evcil hayvan hediye edilmemesi için kampanya başlattı. ’Sevgililer Günü’nde günaha ortak olmayın’ sloganıyla kampanya başlattıklarını belirten Federasyon Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, her yıl 14 Şubat’ta binlerce köpek ve kedinin hediye olarak alındığını ve kısa bir süre sonra sokaklara atıldığını, daha sonra bu hayvanların işkenceye uğramış ve perişan durumda barınakların zor yaşam koşullarına terk edildiğini belirtti.

Kampanyaya destek olunmasını isteyen Nesrin Çıtırık, "Sokaklardaki sahipsiz hayvan nüfusunun ana kaynaklarından birisi de, bu şekilde karne hediyesi, yaş günü hediyesi gibi özel günlerde sorumsuzca alınıp bir hayvan bakmaya hazır olmayan kişilere emrivaki ile hediye edilen ve sonra terk edilen hayvanlardır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!