İlk Türk tablet bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

İlk Türk tablet bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 13:45

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Exper, tablet bilgisayar savaşında yeni bir cephe açarak tablet bilgisayarlarını kamuoyuna tanıttı.

Haberin Devamı

Exper’in “Türkiye’nin ilk tablet bilgisayarı” olarak lanse ettiği EasyPad, iki farklı modelde kullanıcılara sunulacak. Şimdi isterseniz bu iki modelin teknik özelliklerine göz atalım:

EasyPad P10AN

10.1 inç’lik ekranıyla öne çıkan P10AN, Android 2.2 Froyo işletim sistemini kullanıyor. 512 MB hafızası bulunan cihazın hafızası 16 GB’a kadar artırılabiliyor. WiFi, Bluetooth gibi bağlantı teknolojilerini destekleyen P10AN, aynı zamanda Adobe Flash Player’ı da destekliyor ve Flash içeriklerin görüntülenebilmesini sağlıyor. 1.3 megapiksel dahili kamerası olan cihazın ağırlığı ise 750 gramı geçmiyor. İşlemci olarak Nvidia çift çekirdekli Tegra 250’yi kullanan P10AN, 1 adet USB yuvası ve HDMI girişiyle birlikte geliyor.

EasyPad P11MS

11.6 inç ile diğer modele göre daha büyük bir ekrana sahip olan P11MS, Intel Atom N450 işlemcisini kullanıyor. Android işletim sistemi yerine Microsoft’un Windows 7 Home Premium işletim sistemiyle gelen P11MS, 1 GB dahili hafızayla birlikte geliyor ve 32 GB’a kadar hafıza artırılabiliyor. WiFi, Bluetooth bağlantı teknolojilerini destekleyen P11MS’te, 2 adet USB yuvası ve bir de HDMI yuvası bulunuyor. 1.3 megapiksel dahili kamerası olan cihazın ağırlığı ise 1 kg seviyelerinde…

Haberin Devamı

NAVİGASYON VE 3G YOK

Exper EasyPad serisinde olmayan iki teknoloji ise gözden kaçmıyor. GPS ve 3G teknolojisini kullanmayan EasyPad, internet bağlantısı için WiFi bağlantısından faydalanıyor. Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz’a “neden cihazlarınızda GPS yok” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Tüketicilerin hepsi navigasyonu kullanmıyor ve cihazı alırken böyle bir beklentileri yok. Bu teknolojiyi kullanmayacak birçok müşteri varken GPS teknolojisini cihazlara yerleştirip maliyetleri artırmanın anlamı yok. Ancak bir sonraki model tablet bilgisayarımızda bu teknolojiye de elbette yer vereceğiz.”

VE FİYATI...

EasyPad P10AN ve P11MS, sırayla 599 TL ve 649 dolardan satışa sunulurken, P10AN’nin yarın itibariyle satışa sunulacağı, P11MS’in ise Şubat ayı sonunda kullanıcılara sunulacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!