Pınar Selek: Ortalık sakinleşsin Türkiye'ye döneceğim

Güncelleme Tarihi:

Pınar Selek: Ortalık sakinleşsin Türkiyeye döneceğim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 23:28

İSTANBUL Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili davadan beraat eden Pınar Selek Berlin’de dava sonucunu DHA’ya değerlendirdi. Çıkan karardan mutlu olduğunu söyleyen Selek, "Mahkeme önceki beraat kararlarında direnmiş" dedi. İleride Türkiye’ye dönmek istediğini de söyleyen Pınar Selek, "Ortalık biraz sakinleşsin, ben de biraz rahatlayayım Türkiye’ye döneceğim. Orası zaten benim ülkem" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili davadan beraat eden Pınar Selek karardan önce kendisine nasıl bir sonuç beklediği sorulduğunda sürekli umutlu mesajlar verdiğini belirtirken kendisi gibi ailesinin, arkadaşlarının ve avukatlarının da davanın olumlu sonuçlanacağından emin olduklarını ifade etti.

Bunun yanında başına kötü bir şey gelebileceği fikrini de üzerinden atamadığını belirten Selek, "Bu 13 yıllık süre içerisinde o kadar absürdlükler yaşadık ki yine kötü bir şey olacak diye bir endişe de duymak durumundaydım aynı zamanda. Çünkü psikolojimizi çok yıprattı bu süreç. Sonra beraat kararını öğrendim, mahkeme önceki beraat kararlarında direnmiş" diye konuştu.

Bu davanın Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Pınar Selek, "Dünyanın gözleri önünde oldu bu mahkeme. Ben son zamanlarda çok sayıda uluslararası konferanslara katılıyorum. Türkiye’deki sorunlar sorulduğunda ağırlıklı verdiğim cevaplar Türkiye’de ne olursa olsun bir değişimin olduğu ve çok ciddi bir demokrasi mücadelesinin, ciddi bir demokratik iradenin olduğu şeklinde. Bazı şeyleri değiştirmeyi başarıyoruz artık" dedi.

Bu davanın Türkiye’nin adalet tarihine girecek nitelikte bir dava olduğunu kaydeden Selek, hangi siyasi baskı olursa olsun sadece hukuka dayanarak ve güvenerek, bunda ısrar ederek sonunda kazanılabileceğin gösterildiğini söyledi. Selek davanın verilecek diğer adalet mücadeleleri açısından da umut ve güven verici olduğunun altını çizdi.

Pınar Selek, bu davada tarihe geçecek bir başka hususun da siyasi olarak, yaşam tarzı olarak birbirinden çok farklı insanların sırf adalet için yan yana gelmeleri ve çok güçlü bir adalet mücadelesinin yürütülmesi olduğunu söyledi. Karışık duygular içerisinde olduğunu belirterek Selek, "Bir yandan çok sevinçliyim, öbür yandan çok yorgunum. Yıpranmışlık, mutluluk, kaygı bütün bu duyguları birlikte yaşıyorum" ifadesini kullandı.

Hala tam olarak rahatlayamadığını söyleyen Selek, "Bütün bu süreç içerisinde bu filmin içerisine gömülmeden ve üretim duygusunu kaybetmeden önemli olanaklar içerisinde üretkenliğimi açığa çıkarabildim. Birkaç projede sorumluluk aldım ve ilk önce onları bitireceğim ve doktora çalışmalarıma devam edeceğim" diye konuştu.

İleride Türkiye’ye dönmek istediğini vurgulayan Pınar Selek, "Ortalık biraz sakinleşsin, ben de biraz rahatlayayım Türkiye’ye döneceğim. Orası zaten benim ülkem" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!