Süheyl Batum: Artık eleştirmem

Güncelleme Tarihi:

Süheyl Batum: Artık eleştirmem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 01:39

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, “İstifayı hiç düşünmedim, böyle bir şey yok. Başbakan söyledi diye istifa edersek savaşı kaybetmiş oluruz. Başbakan istifa etsin. Ben niye edeyim?” dedi.

Geleneği bilmiyordum

Kılıçdaroğlu’nun, “Orduyu eleştirmek, ancak CHP Genel Başkanı katında olur” sözlerinin anımsatılması üzerine Parti Genel Merkezi’nde açıklama yapan Batum şöyle konuştu:

“Çok haklı, kesin doğru, ama kesin doğru derken ben yanlış yaptım manasında değil. Madem Genel Başkan böyle söyledi artık orduyu Genel Başkan eleştirir. Ben artık kesinlikle eleştirmem. Madem böyle bir gelenek var, genel politikayı genel başkan belirler biz de o çerçevede işlem yaparız. Daha önce partinin bu geleneğini bilmiyordum. Orduyu eleştirmedim zaten üzerinde oynanan oyunları eleştirdim. Ben de eski siyasetçi olmadığım için CHP eski Genel Başkanının söylediğini bilmiyordum.”

MHP oy için yapıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirisinin anımsatılması üzerine ise, “Oyunu kurtarmak için yapıyor makul karşılıyorum. Baraj altında kalmamak için yapıyor, sözlerimizi orduya karşı gibi gösterip tabanına sevimli görünmeye çalışıyor” yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!