İstanbul dünyaya bir model olacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul dünyaya bir model olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ile görüştü.

Topbaş, Brooklyn Belediye Başkanlığı binasına gelişinde Markowitz tarafından Brooklynli öğrencilerin bando ve dans gösterileri ile karşılandı. “Türkiyem” şarkısının çalındığı ve Türk bayrakları ile süslü belediye binasında bir konuşma yapan Topbaş, New York’ta bulunmaktan ve Brooklyn Belediye Başkanı Markowitz ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Topbaş, New York ziyareti çerçevesinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı olarak Birleşmiş Milletler’de çeşitli temaslarda bulunacak.
Markowitz de sözlerine Türkçe olarak “Merhaba arkadaşlar, Brooklyn’e hoş geldiniz, şeref verdiniz. Mutluyuz” diyerek başladı. İstanbul’un iki kıtayı birleştiren bir köprü konumu ve 12 milyonun üzerinde nüfusu ile dünyanın en büyük şehirlerinden olduğunu kaydeden Markowitz, “Türkiye gibi İstanbul da doğu ile batıyı birleştirerek dünyaya bir model teşkil ediyor” dedi.
Markowitz, Topbaş’ın kendisinden bir ay büyük olduğunu belirterek, “My ağabey” diye hitap etti. Markowitz, konuşmasını “Ne Mutlu Türküm diyene” sözleri ile bitirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!