‘Buzdolabı cinayeti’ne 102. madde tahliyesi

Güncelleme Tarihi:

‘Buzdolabı cinayeti’ne 102. madde tahliyesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 00:00

İzmir’in Urla İlçesi’nde 2005 yılında liseli kız arkadaşı Funda İşsiz’i (16) 37 yerinden bıçaklayıp cesedini kullanılmayan bir binadaki derin dondurucuda saklayan ve yargılandığı mahkemece ömür boyu hapse çarptırılan Celalettin Erkal (24), cezası Yargıtay’da onanmadığı için Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102’nci maddesi gereği serbest kaldı.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, 5 yılı aşkındır tutuklu olan sanığın avukatının talebi üzerine, 31 Ocak’ta, tutuklu bulunduğu Uşak Cezaevi’nden tahliye edilmesi yönünde karar verdi.

Yargıtay’dan döndü durdu

“Beni aldattığından şüphelendim. Aşkımın kurbanı oldum. Cinayeti daha önce seyrettiğim ‘Testere’ filmindeki gibi işledim” diyen, cinayeti işlediğinde Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü öğrencisi olan Erkal, İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce ömür boyu hapse çarptırılmış, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararı İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunun eksik olduğu gerekçesiyle bozmuştu.

‘Buzdolabı cinayeti’ne 102. madde tahliyesi
‘Buzdolabı cinayeti’ne 102. madde tahliyesi


Mahkeme eksikleri giderip önceki cezanın aynısını verirken, ikinci kez Yargıtay’a giden dosyada şimdiye kadar bir sonuç çıkmadı. Funda İşsiz’in ailesinin 200 bin TL manevi, 200 bin TL maddi olmak üzere 400 bin TL tazminat istemiyle Urla Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı dava da sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!