Zeugma’ya 1 milyon TL’lik tanıtım projesi

Güncelleme Tarihi:

Zeugma’ya 1 milyon TL’lik tanıtım projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 00:00

Antik mozaiklerin kurtarma kazılarıyla çıkarılıp müzeye taşınmasının ardından yeterli ilgi görmeyen Fırat Nehri kıyısındaki Zeugma, yapılan çatılı düzenlemeyle yeniden turizme kazandırılacak. Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, bu yıl Zeugma antik kentini turizme açacaklarını, bu konudaki hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Antik kentin işletmesini büyük bir ihtimalle İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak yapacağını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Amacımız insanların Zeugma antik kentini yerinde görmesi ve Gaziantep’in turizmine katkıda bulunmak. Mozaiklerin kaldırılmasının ardından orada kalan eserleri korumak ve çalışmaların daha uzun soluklu bir şekilde devam etmesini sağlamak için Korugan Müze yaptık. Müze 2 milyon TL’ye mal oldu. Restorasyon sürecek, turistler çalışmaları görüp eserleri inceleyecek. Stadyumlar ve diğer önemli eserler zamanla gün yüzüne çıkacak. O zaman bölgede daha geniş çalışmalar yapacak. Burası Efes gibi olabilir. Bir yandan Fırat Nehri’nin güzelliği, diğer yandan Zeugma antik kenti ile insanların ilgisini çekeceğiz.”

Haberin Devamı

Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, Zeugma için 1 milyon TL’lik özel proje hazırlandı. “Zeugma: Turizmin Yeni Markası” adlı proje kabul edilirse maliyetini İl Özel İdaresi ile Kalkınma Bankası ortak olarak karşılayacak. Bu kapsamda İstanbul, Ankara ve yurtdışında tanıtım etkinlikleri düzenlenecek. Zeugma’daki kazıların bu yıl şubat ya da martta başlaması planlanıyor. Çalışmalar kapsamında ziyaretçilerin nehri seyredip dinlebileceği, kafeterya içeren bir tesis yapılması düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!