Talih ona 50’sinden sonra güldü

Güncelleme Tarihi:

Talih ona 50’sinden sonra güldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 00:00

Gaziantep’te doktorlar riskli olduğu için karşı çıksa da “Ölsem de çocuk sahibi olacağım” deyip, üç yıl önce tüp bebek yöntemiyle anne olan karaciğer hastası Ayten Elif Şavur (50), bağışlanan organla hayata tutundu.

Ali Baran adlı oğlu annesiz kalmayacağı için büyük sevinç yaşayan Şavur, şöyle konuştu: “Karaciğer yetmezliği ve siroz hastasıydım. Dört ay önce durumum ağırlaştı. Mersin’den sevindirici bir haber geldi. Beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki bir erkek hastanın ailesi karaciğerini bağışladı.

‘Başkaları da kurtulsun’

Prof. Dr. Mehmet Koruk ve ekibi tarafından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen operasyonla organ bana nakledildi. Tüm riskleri annelik duygusunu tatmak için aldım. İyi ki almışım. Siroz hastalarının hamile kalması çok tehlikeli ama 23 yıl uğraştıktan sonra oğlumu dünyaya getirdim. Şimdi kötü anıları hatırlamak istemiyorum. Bundan sonra eşim Hüseyin Şavur (51) ve oğlumla mutlu yaşamak istiyorum. Lütfen organ konusunda herkes duyarlı olsun. Başkalarının hayatı da kurtulsun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!