Ahırındaki kitabe korkulu rüya oldu

Güncelleme Tarihi:

Ahırındaki kitabe korkulu rüya oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:00

Adana’nın Yumurtalık İlçesi’ne bağlı Yeniköy’de yaşayan Yalçın Kahya’nın (38) derdi büyük mü büyük. Bu yüzden uykuları kaçıyor...

Sorunun kaynağı da, üzerine zimmetlenen, ahırının duvarındaki tarihi kitabe. Ya bir zarar gelirse, ya çalınırsa...

Kitabe üstüne zimmetli

Köy yolundaki bir duvarda bulunan, ancak duvar yıkılınca açıkta kalan kitabeyi, kaybolmaması için 20 yıl önce yaptırdıkları ahır yapımında kullanmışlar. O günden bugüne aynı yerde ve bir sorun yok. Ancak 2009’un sonlarına doğru kitabenin ahır duvarında olduğu yönünde gazetelerde çıkan haber üzerine her şey tersine dönüyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce gönderilen inceleme ekibi, kitabeyi köy muhtarının da şahitliğinde Kahya’nın üzerine zimmetliyor. Ve o günden bu yana büyük bir tedirginlik içindeki Kaya “Bir an önce kitabenin buradan alınmasını ve benim zimmetimden düşürülmesini istiyorum. Sorumluluk almak istemiyorum” diyor.

Müzeye taşınabilir

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ise çok sayıda tarihi eseri zimmetleme yoluyla koruma altına aldıklarını belirterek, “Yerinden sökülüp alınması mümkün olmayan, bu nedenle bulan kişiye ya da en yakınındakilere zimmetlenmiş yüzlerce eser var” dedi. Arık, kitabenin Yalçın Kahya’nın rızası ile alınarak bir müzeye taşınabileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!