Eskişehirlilerden Büyükerşen görüşü

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirlilerden Büyükerşen görüşü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 12:22

DSP’den istifa etmesinin ardından CHP’ye geçip geçmeyeceği konusunda "Buna Eskişehir halkı karar verecek" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için Eskişehirlilerden bazıları "Geçsin" bazıları da "Geçmesin" diye görüş bildirdi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittiği İspanya’nın Barcelona kentinden dönen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bugün DSP Genel merkezine istifa dilekçesini göndermesi bekleniyor. Büyükerşen, partisinden istifa ettiğini açıklamasının ardından CHP’ye geçip geçmeyeceği konusundaki soruları, "Şu an bağımsızım. Ama bundan sonraki siyasi hayatım hangi partide sürecek? Buna Eskişehir halkı karar verecek" diye yanıtladı.

FARKLI GÖRÜŞLER

DHA muhabirleri de Eskişehirlilere, DSP’den istifa ettiğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in "CHP’ye geçsin mi, geçmesin mi?" sorusunu yönetti. Eskişehirlilerin bazıları Büyükerşen’in CHP’ye geçmesinden yana görüş belirtirken, bazıları da ’bağımsız kalmasını istiyoruz’ dedi. Eskişehirliler görüşlerini şöyle açıkladı:

Şenol Dere: Bence geçmez. Yerinde kalması daha doğru olur. CHP’ye geçerse DSP diye bir parti kalmayacağını düşünüyorum. Benim görüşüm böyle. Bence CHP’ye geçmesin ve DSP’de kalsın. DSP’nin başına geçebilir.

İsmail Aktı: Vaziyet CHP’ye geçecek galiba. Bence CHP’ye geçmezse daha iyi, geçmesine gerek yok. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’e çok faydalı oldu. CHP’ye geçerse partideki akibetinin ne olacağı belli değil. Çünkü CHP istikrarlı gitmiyor.

Hayri Menekşe: Bence geçmesin. Eskişehir’in bir gururu. Şuanda görsem önünde diz çöker, elini öperim. Onun Eskişehir’de anıtının dikilmesi lazım. Biz kendisini DSP’li olduğu için seviyoruz. Yıllardır kendisine teklif geldiği halde bir başka partiye geçmedi.

Niyazi Çetin: "Bence Yılmaz Büyükerşen CHP’ye geçsin. Yeter artık. Bir yerde durmak gerçekten insanı bıktırıyor. Geçerse daha iyi olacağına inanıyorum. Seçimlerde CHP’nin de iktidar olacağına inanıyorum.

Ahmet Kader: Geçmesini tavsiye etmem. Böyle daha iyi. DSP’de fena değil. CHP’ye geçerse kayıp olur. Ben geçmesini istemiyorum. DSP’den de istifasının istendiğini bilmiyorum.

Fatma Usgül: Bence CHP’ye geçsin. DSP artık bitmiş durumda. Aslında DSP’yi Ecevit zamanında çok seviyorduk. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son zamanlarda çok ağız dalaşlığı yapıyor, bir şeye benzemiyor ama tek çaremiz şu anda o. Bence CHP’ye geçsin. Hocamızı kaybetmek istemiyoruz. Daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. CHP’ye de yakışır.

Zekeriya Ergin: Kesinlikle geçsin.

Mürvet Otto: Kendisi için hayırlısı neyse o olsun. Bence geçsin.

Zekeriya Öz: Geçsin. Ben kendim CHP’liyim ve CHP’ye geçmesi taraftarıyım. Kendim Anadolu Üniversitesi’nden emekliyim. Üniversiteye ve Eskişehir’e çok hizmetleri oldu.

Mürvet Sözbir: Yılmaz Büyükerşen CHP’ye geçsin. Hatta başa geçsin, Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana dursun. Vallahi çok sevinirim. İnşallah daha da başarılı olacaktır. Gençler de kendisini desteklemeli ve tek başına bırakmamalıdır.

Kıymet Aslanbaş: Kesinlikle geçsin. Çok değerli, çok başarılı bir insan. Her zaman arkasındayız. Kendisinden daha çok hizmet bekliyoruz. İyi ki hocamız var.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!