Ergenekon'da yeni dava

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonda yeni dava
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 12:01

ERGENEKON soruşturması kapsamında avukat Yusuf Erikel’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında 7.5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemleriyle açılan davanın ilk duruşması görülmeye başlandı.

Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Yusuf Erikel ile tutuksuz sanıklar Hayri Bildik, Aydoğan Aksüngü, Maruf Şinik, Recep Taylan, Hakan Arıkan, Hakan Akdoğan ve Adem Uzun katıldı.

İDDİANAME OKUNUYOR

Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanıklardan Yusuf Erikel, aylık kazancının 5 ile 10 bin lira arasında olduğunu, bir tane de mercedes marka otomobili bulunduğunu ifade etti. Daha sonra söz alan Erikel’in avukatı Ali Rıza Dizdar, iddianamenin tamamının okunmasına gerek olmadığını savundu. Duruşmada, savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından 147 sayfalık iddianamenin dönüşümlü olarak okunmasına geçildi.

Öte yandan, CHP Parti Meclisi üyesi avukat Mahmut Tanal da duruşmayı izliyor.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Erikel’in Ergenekon davasında avukatlığını yaptığı Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve Neriman Aydın’ın, iddia olunan Ergenekon örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda TSK’ya sızma ve örgütün medya faaliyetlerinin olduğunun tespit edildiği, bu şüpheliler hakkında açılan davanın sürdüğü belirtilerek, "Başta Yusuf Erikel ve Hayri Bildik olmak üzere çok sayıda şüpheliye yönelik teknik takip çalışması yapılmıştır. Yapılan teknik takip çalışmaları sonucunda şüpheliler Hayri Bildik, Yusuf Erikel, Hakan Arıkan, Aydoğan Aksüngü, Maruf Şinik, Hakan Akdoğan, Recep Taylan ve Adem Uzun’un iddia olunan Ergenekon silahlı terör örgütü mensupları ile örgütsel irtibatlarının bulunduğu bu ilişkinin de örgütsel hiyerarşi içinde her şüphelinin kendi alanındaki faaliyetlerini örgütten aldığı talimatlara göre yürüttüğü anlaşılmaktadır" denildi.

ERİKEL HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Tutuklu sanık Yusuf Erikel hakkında, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken diğer sanıklar Hayri Bildik, Hakan Arıkan, Aydoğan Aksüngü, Maruf Şinik, Recep Taylan, Hakan Akdoğan ve Adem Uzun’un da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

KAYSERİ’DEKİ YOLSUZLUK İDDİALARI

Erikel’in adı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’deki yolsuzluk iddialarında geçmişti. Avukat Erikel’in, Hacı Ali Hamurcu adına rüşvet paralarını tahsil ettiği iddia edilmişti. Erikel’in, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın avukatı olduğunun öne sürülmesi üzerine Arınç, Erikel’i tanımadığını, kardeşi Yakup Erikel’in ise avukatı ve arkadaşı olduğunu açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!