Kar etkisini gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Kar etkisini gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2011 11:15

Türkiye soğuk havanın etkisi altına girdi. Sıcaklıkların düşmesiyle beraber Ankara, Antalya ve Eskişehir, Kütahya, Kayseri ve Bilecik güne beyaz örtü ile başladı.Doğu Anadolu Bölgesi'nde 143 köy yolu kapandı.Meteoroloji’nin son verilerine göre İstanbul’da Pazar, Pazartesi ve Salı günü kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Ankara'da kar yağışı yarın da devam edecek.

Haberin Devamı

ŞEHİRLER BEYAZA BÜRÜNDÜ

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

GÖKÇEADA SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

BAŞKENT BEYAZA BÜRÜNDÜ / WEB TV 

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde dünden beri devam eden kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.Lapa lapa yağan kar, araçların üzerinde beyaz tabaka oluştururken, kar yağışına aldırış etmeyen bazı ilçe sakinleri dükkanlarının önünde kartopu oynadı.   

Birçok esnaf da dükkanının önünde oluşan karları temizledi.Kar kalınlığı ilçe merkezinde 5 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 12 santimetreye ulaştı.

140 KAZA MEYDANA GELDİ

Başkent'te  gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı tüm şehri beyaza bürüdü. Sabah yataklarından kalkan Ankaralılar, güne yoğun kar yağışı altında başladı. Bazı vatandaşlar, parklarda kar altında bisiklete bindi, yürüyüş yaptı. Çocuklar ise yağan karın tadını kartopu oynayarak çıkardı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kar yağışının başladığı saat 02.30'dan itibaren önlemlerini artırdı. Şehir içinde trafik ekipleri ana arterlerde ve yüksek kesimlerde yollarda inceleme yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin hazır tutulan 103 kürüme ve tuzlama aracı bulvar, cadde ve bağlantı yollarına yönlendirildi.Havanın soğuk olması nedeniyle buzlanan yola yağan kar trafik kazalarını da artırdı. Gece yarısından sabah saatlerine kadar 140 trafik kazasının meydana geldiği, bu kazalarda 5 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, sabahın erken saatlerinde lastikleri uygun olmayan araçların neden olduğu tıkanmalar dışında ana artellerde bir sıkıntı olmadığını söylediler. Yetkililer, şehrin yüksek kesimlerinde sokaklarda bazı yolların kapalı olduğunu, bunun da gün içerisinde ilçe belediyelerle yapılacak koordinasyonla giderileceğini kaydetti.

Emniyet yetkilileri, ekiplerin tespitleri ve gelen ihbarlar değerlendirilerek kar araçlarının ilgili yerlere yönlendirildiğini belirterek, vatandaşların Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün “155 Polis İmdat” hattının yanı sıra 362 62 62 numaralı telefonu arayabileceğini belirtti.

KAR ESKİŞEHİR KÜTAHYA VE BİLECİK'İ DE ETKİLEDİ

Haberin Devamı

Kar yağışı Eskişehir, Kütahya ve Bilecik illerinde etkili oldu. Yağış nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlandı, çok sayıda madde hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları meydana geldi.

Eskişehir'de akşam saatlerinde başlayan ve belirli aralıklarla sabaha kadar devam eden kar yağışı kenti beyaza büründürdü. Eskişehir-Kütahya, Eskişehir-Bilecik ve Eskişehir-Ankara karayolunda araç sürücüleri güç anlar yaşadı. Çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarının olduğu Eskişehir'de trafik ekipleri araçların zincir takmadan geçişlerine izin vermedi. Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı, üzerinde Yunus Emre'nin 'Sevelim Sevilelim' yazınının bulunduğu Dünya küresi ile Reşadiye Camii karşısındaki Kurtuluş Savaşı'nı simgeleyen heykellerin üzerleri karla kaplandı. Beyaza bürünen Eskişehir'de dershaneye giden öğrenciler ise kartopu oynadı.

Haberin Devamı

Kar Kütahya ve Bilecik'te de etkili oldu. Kütahya kent merkezinde araç sürücüleri göç anlar yaşadı, kayan araçlar maddi hasarlı kazalara neden oldu. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde de akşam saatlerinde başlayıp gece boyunca devam eden yağışta kar kalınlığı yer yer 30 santimetreyi buldu. Yolda kalan araçlar vatandaşların yardımı ile kenara çekildi. Vatandaşlar ile belediye ekipleri karla kaplı yaya kaldırımları ve sokakları temizledi.

Kar yağışı Bilecik'i de beyaza büründürdü. Bilecik-Eskişehir, Bilecik-Adapazarı karayolunda trafik ekipleri denetimlerini artırdı, Karayolları ekipleri de gece boyunca tuzlama çalışması yaptı.

ERCİYES’TE KAR KALINLIĞI 1,5 METRE

Kayseri ve çevresinde yoğun kar yağışı başladı. Yağışların aralıksız sürdüğü Erciyes Dağı’nda kar kalınlığı 1.5 metrenin üstüne çıktı. Kayseri- Erciyes- Develi ile Kayseri- Malatya karayolunda ulaşım gizli buzlanma ve tipi nedeniyle yer yer güçlükle yapılıyor.

Meteoroloji uzmanları, Kayseri ve çevresinde yoğun kar yağışının yarın sabaha kadar süreceğini, şu anda kent merkezinde 5 santim olan kar kalınlığının 12 santimin üzerine çıkacağını söyledi. Yetkililer, araç sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

KAR DOĞUDA 143 KÖY YOLUNU KAPATTI

Doğu Anadolu Bölgesi’nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Van, Hakkari ve Bitlis’te 143 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının sürdüğü bölgede İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadeleye başladı.

Uzun süren bahar havasının ardından bastıran kar, doğu illerinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar nedeniyle Van’da 59, Bitlis’te 74, Hakkari’de ise 10 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma yürütürken, bölgede süren kar yağışı çalışmaları olumsuz yönde etkiliyor. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının süreceğini bildirdi.

Birçok bölgede yağmur ve kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların, sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Eskişehir, öğle saatlerinde Karaman, Aksaray, Niğde, Isparta ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Haberin Devamı

ŞİDDETLİ POYRAZ MARMARA'DA DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, gece etkisini arttıran şiddetli poyraz fırtınası Marmara da Deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 37 yerli ve yabancı bandıralı Şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan Şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.

Gemiler, geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy'de demirli geçirdi.Şiddetli Poyrazın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından 26 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saat 08.45 sıralarında Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 11 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.


METEOROLOJİ’DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış, buzlanma, don olayı ile kuvvetli rüzgar ve toz taşımına ilişkin uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılar şöyle:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Eskişehir, öğle saatlerinde Karaman, Aksaray, Niğde, Isparta ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

 Trakya ile yurduniç ve doğu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'da kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/saat), Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), Güney Ege Kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

 Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden, yaşanılabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!