Fileye destek potaya köstek

Güncelleme Tarihi:

Fileye destek potaya köstek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 00:00

Voleybol şubesine sponsor olarak kapanmaktan kurtaran Yeşil, 140 bin TL alacağına karşılık basketbol şubesinin gelirlerine haciz koydurdu. Personel maaşı için bankadan çekilen krediye kefil olan Azat Yeşil, para ödenmeyince yasal yola başvurdu.

Haberin Devamı

KARŞIYAKA’da kapısına kilit vurulmak üzere olan voleybol şubesinin sponsorluğunu üstlenerek kapanmaktan kurtaran Yönetici Azat Yeşil’in naklen yayın ve isim hakkı karşılığında Basketbol Federasyonu’ndan gelecek 140 bin TL’ye haciz koydurması camiada şaşkınlık yarattı. Üç dönemdir yönetimde yer alan Yeşil’in, Akif Ersezgin’in başkanlığı döneminde bankadan çekilen 140 bin TL krediye kefil olduğu, kulübün ödeme yapmaması üzerine alacağını tahsil etmek için bu yolu seçtiği öğrenildi. Bu arada Yeşil’in temlik yerine haciz yolunu seçtiği için avukat ücretini de kulübün ödeyeceği bildirildi.
Faizini cebimden ödedim
Kadın Voleybol Takımı’na, sahibi olduğu İZKA İnşaat’tan aktardığı 120 bin TL ile hayat veren Azat Yeşil’in, basketbola ait bir gelirden alacağını tahsil etmek istemesi eleştiri alırken, genç yönetici, olayın normal bir süreç olduğunu söyledi. Yeşil, “Bir buçuk yıl önce personelin maaş borcu için kredi çekildi. Benimle birlikte beş kişi bu borca kefil oldu. Para ödenmedi. İş hayatımdaki prensip gereği, bankalarla olan ilişkilerime dikkat ederim, hiçbir çekimin arkası yazılmadı. Ben de borcu faiziyle ödedim, ancak ana para olan 140 bin TL’yi geri almak istedim” dedi.
Hibe değil borç verdim
Yöneticilik hayatı boyunca kulübe belli rakamları hibe ettiğini belirten Azat Yeşil konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazı yönetici arkadaşlarım, ‘Haciz yerine temlik koysaydın. Şimdi ekstra avukat masrafı çıkacak’ dedi. Gerekirse bu parayı hibe ederim. KSK’de spora hizmeti bir görev olarak görenlerdenim. Yalnız bankaya ödenen para, hibe değil, geri almak üzere cebimden çıktı. Bu konuda Basketbol Şubesi’yle görüşmedim. Onların az parayla büyük işler yaptığını, oranın gelirinden futbolun da faydalandığını biliyorum. Ancak ben kendi adıma doğru olanı yaptım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!