Asker üzerine benzin döküp yaktı

Güncelleme Tarihi:

Asker üzerine benzin döküp yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 19:02

DİYARBAKIR’da vatani görevini yapan er Mehmet Ş, henüz belirlenemeyen nedenle girdiği bunalım sonucu, üzerine benzin döktükten sonra kendini ateşe verdi. Ağır yaralanan genç adam, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Olay, merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti’ndeki Akkoyunlu Caddesi üzerinde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır Prinçlik Lojistik Destek Bölüğü’nde er olarak vatani görevini yapan Mehmet Ş, iddaya göre, para çekmek için izin alıp birliğinden kent merkezine çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bir bankanın otomatik para çekme makinesi önünde bir süre oturan Mehmet Ş, yoldan geçen bazı kişilere saati sordu. Genç adam, daha sonra yanındaki bir şişede bulunan benzini çevredekilerin şaşkın bakışları arasında üzerine döküp çakmakla tutuşturdu.

Kendisini ateşe veren Mehmet Ş, alevler içinde sağa sola koşuşturmaya başladı. Görenlerin korku dolu bakışları arasında koşan genç adam, çevresindekilere bağırıp üzerindeki alevleri söndürmelerini istedi. 100 metre kadar koşan genç adam, yere yığıldı.Çevrede bulunalar alevleri söndürmeye çalışırken, haber verilen itfaiye ve polis ekipleri, olay yerine geldi. Yanıklar içinde kalan Mehmet Ş, ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Görgü tanıklardan Fikri Ay, alevler arasında koşarak gelen bir kişiyi gördüğünü belirterek, "Bir yandan bağırıyor, bir yandan da koşuyordu. Her tarafı alevler içindeydi. Üzerimdeki pardüsümü çıkarıp alevleri söndürmeye çalıştım. Ama alevler sönmüyordu. Adının Mehmet Ş olduğunu ve Pirinçlik Lojistik Destek Bölüğü’nde görevli olduğunu bağırıyordu. Sürekli olarak da üzerindeki alevleri söndürmemizi istiyordu. Kendini neden yaktığı konusunda bir şey söylemedi. Su dökerek ve kıyafetlerimizle söndürmeye çalıştık ama bir türlü alevler sönmüyordu. Yangın söndürme tüpü ve daha sonra da gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürdü" dedi. Polis ve askeri yetkililer, olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!