Ä°zmir'de hortum dehÅŸeti

Güncelleme Tarihi:

Ä°zmirde hortum dehÅŸeti
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 13:01

İZMİR’de, sağanak yağışın ardından Kemalpaşa İlçesi’nde oluşan ve 5 dakika etkili olan hortum fabrikaların çatılarını uçurdu, çitleri yıkıp, ağaçları kökünden söktü. Bazı hayvanların da telef olmasına neden olan hortum, maddi zarara yol açtı. Kentte yağan dolu ise, hazırlıksız yakalanan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Etkili olan sağanak yağış sırasında şehir trafosuna yıldırım düşmesi sonucu elektrik kesintileri yaşandı.

Haberin Devamı

Ä°ZMÄ°RLÄ°LER DEHÅžETÄ° YAÅžADI / FOTO GALERÄ°

FETHÄ°YE'DE HORTUM MÄ°NARE YIKTI

Ege’nin incisi Ä°zmir’de, dün saat 18.30 sıralarında baÅŸlayan saÄŸanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle yollar ve caddeler sulara gömülürken, trafik belirli noktalarda aksadı, çok sayıda kaza yaÅŸandı. VatandaÅŸlardan bazılarının da tüm uyarılara raÄŸmen hazırlıksız yakalandığı yağışta, kent merkezi ve yakın ilçelerde su baskını olmadı. Bir süre elektrik kesintisi yaÅŸandı.Â

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Güzelyalı Merkez olmak üzere metrekareye 37.4 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Aydın da bu oran 67.6, Manisa’da ise 27.8 olarak ölçüldü. İzmir’in en çok yağış alan yeri ise, metrekareye 42.7 kilogramla Seferihisar İlçesi oldu. Yetkililer, yağışlı havanın, İzmir, Aydın ve Manisa genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini, soğuk havanın etkisiyle de sıcaklıklarda 8 ile 10 derecelik azalmaların yaşanacağı vurgulandı. Çarşamba ve perşembe günü yağış beklenmediği, havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, gece sıcaklıkların 1 ile 4 derecede seyredeceği kaydedildi.

ÇATILAR UÇTU, AÄžAÇLAR SÖKÃœLDÜ Â

Kenti etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Kemalpaşa İlçesi’nde oluşan hortum, ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Hortum, özellikle ilçeyi İzmir’e bağlayan yoldaki Kemalpaşa Sanayi Bölgesi’ni vurdu. Sadece 5 dakika etkili olan hortum nedeniyle fabrikaların çatıları uçtu, çitler yıkılıp, dev ağaçlar kökünden söküldü. Süreyya Tosunoğlu’na ait depo olarak kullanılan fabrikanın bahçesindeki istiflenmiş sac levhalar, uçup ağaçlara sarıldı. Yan duvarındaki sac levhalar uçan bir fabrikada ise üretim geçici olarak durduruldu. Yola uçunca trafiğin aksamasına neden olan sac levhalar, karayolları ve belediye ekiplerince toplandı. Bazı kanatlı hayvanların da telef olduğu hortumu yaşayan Ahmet Türkoğlu, "Herşey beş dakika da oldu bitti. Biraz daha uzun sürseydi, hiçbir şey yerinde kalmayacaktı. Dev ağaçlar yerinden söküldü, başları aşağı geldi. Kendimizi zor kurtardık. Çok korktuk. Zararımız çok büyük" diye konuştu.

Haberin Devamı

YILDIRIM DÜŞEN EVDE 1 KİŞİ ÖLDÜ 3 KİŞİ YARALANDI

Haberin Devamı

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’ne bağlı Dağhacıyusuf Köyü’nde bir eve yıldırım düşmesi sonucu, 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Alaşehir’de gün boyunca etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran gök gürültülü sağanak yağış sırasında, Dağhacıyusuf Köyü’ndeki 41 yaşındaki Mehmet Gürlek’e ait eve yıldırım düştü. Saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, Mehmet Gürlek, kızı 17 yaşındaki Sevgi ile oğulları 16 yaşındaki Musa ve 14 yaşındaki Fatih Gürlek yaralandı. Gürültüyle birlikte dışarı çıkan köylüler, yaralıları yıkılan evin enkazından çıkardı. Baba ve 3 çocuğu, özel otomobillerle Alaşehir Devlet Hastanesi’ne götürülmek üzeren yola çıkarılırken, bir yandan da sağlık ekiplerinden yardım istendi. Ancak Musa Gürlek, hastanaye ulaşmadan can verdi. Ağır yaralı Mehmet Gürlek ile iki çocuğu ise yolda ambulanslara alınarak hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Sevgi ve Fatih Gürlek kardeşlere ayakta müdahale edilirken, tedavisi süren Mehmet Gürlek’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Olay sırasında annesi Fatma Şahan’ı ziyarete giden 38 yaşındaki Fatma Gürlek, oğlunun ölüm haberiyle gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi.

Yolda hayatını kaybeden Musa Gürlek’i otomobiliyle hastaneye götüren Mehmet Kocabacak, "Kahvede otururken çığlıklar duyduk. Mehmet Gürlek’in evine yıldırım düştüğü söylendi. Enkazdan yaralıları çıkardık. Musa yolda öldü" dedi.

URLA’DA DOLU

Kentte yağmurla birlikte yağan dolu ise, hazırlıksız yakalanan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Urla İlçesi’nde, yerler bir anda beyaza büründü, tarlada bulunan mahsuller zarar gördü. Yollarla birlikte park halindeki araçların da üzerleri beyaza büründü.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!