Kredi kartında güven bunalımı

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartında güven bunalımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 00:00

Rus hackerlerle işbirliği yapıp ATM’lere düzenek kuran, Ege Bölgesi’ndeki beş ilde alışveriş yapıp hesaplardan para çeken bir şebeke çökertildi.

Haberin Devamı

BİLGİLERİ dışında banka hesaplarından para çekildiği şikayetleri üzerine Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücalede Şube Müdürlüğü Bilişim Şuçları Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Uzun süren teknik ve fiziki izlemenin ardından kimlikler ve yöntemler belirlendi. İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli’de eş zamanlı baskınlarda, aralarında şebeke lideri C.U.’nun da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Üç dizüstü bilgisayar, 47 CD ve DVD, üç hard disk, sekiz flaş bellek, 18 cep telefonu, 96 alışveriş slibi, 10 gram esrar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Bilgiler Ruslar’dan
Şebekede bir grubun Rus hackerlerden belli ücret karşılığı aldıkları bilgileri, Türkiye’de kredi kartlarına yükledikten sonra anlaşmalı oldukları işyerlerinden alışveriş yapmış gibi gösterip haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Bir grubun ise, ATM’lere yerleştirdikleri özel düzenekle kartlarını sıkıştırdıkları kişilerin hesaplarından para çektikleri ileri sürüldü. Şebeke elemanlarının son olarak Denizli’deki bir ATM’ye araçlarını yerleştirdikleri ancak vatandaşların olayı farkettiği öğrenildi. Zanlıların ayrıca anlaşmalı oldukları işyeri sahiplerine de yüzde 20 ile 40 arasında komisyon verdiği de bildirildi. Savcılık sekiz zanlığıyı ifadelerini alıp bıraktı. Üç yıl önce yine kredi kartı dolandırılığından yakalanıp cazaevine girdiği öğrenilen C.U.’nun da aralarında bulunduğu 21 kişi adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!