Almanya’da “Kurtlar Vadisi - Filistin” krizi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da “Kurtlar Vadisi - Filistin” krizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 00:00

“Kurtlar Vadisi – Filistin” filminin Almanya’da gösterime girme tarihi kriz yarattı. Alman kamuoyu, 27 Ocak’ta yani Uluslararası Holokost (Yahudi soykırımı) Kurbanlarını Anma Günü’nde vizyona girecek olan filme anti-Semitist öğeler barındırdığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

"KURTLAR VADİSİ - FİLİSTİN" FİLMİNİN FRAGMANI / WEB TV

 

Hıristiyan Demokrat Birliği'nin Alman Parlamentosu dış politika sözcüsü Philipp Missfelder, “Almanya için bu kadar önemli bir anma gününde böyle bir filmin vizyona girmesi çok çirkin. Bu film ülke genelinde 100 kopya kadar dağıtıldı. Bir Avrupa filmi için bu ciddi bir rakam” dedi. Missfelder, bunun kurbanların hislerine duyarsızlık olduğunu belirtti.

 

Sosyal Demokrat Partili milletvekili Kerstin Griese de “Kurtlar Vadisi çok sorunlu bir film, çünkü şiddeti destekliyor, İsrail karşıtı ve anti-Semitist duyguları körüklüyor” dedi. Griese, filmin 27 Ocak’ta vizyona girişini “sorumsuzluk” olarak nitelendirdi.

 

Haberin Devamı

Yeşiller Partisi milletvekili ve Alman Parlamentosu Almanya-İsrail Grubu Başkanı Jerzy Montag ise, “Eğer bu filmde açık bir İsrail karşıtı eğilim varsa, o zaman harekete geçmemiz gerekir. Ancak yasaları ihlal etmedikçe, Almanya’da iğrenç görüntüler yayımlanabilir” dedi.

 

Kurtlar Vadisi – Filistin’in Almanya’daki dağıtımını üstlenen Köln merkezli Pera Film yetkilileri ise tarihin hassasiyeti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Pera Film sözcüsü, Die Welt’e yaptığı açıklamada filmin aslında kasım ayında vizyona gireceğini ancak prodüksiyon sorunları dolayısıyla bu tarihe kadar geciktiğini söyledi.

 

Film Türkiye’de de 28 Ocak tarihinde vizyona girecek.

 

Filmde geçtiğimiz yıl mayıs ayında yaşanan ve dokuz Türk’ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınından da bahsediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!