Fahri müfettiş trafik cezası yazarsa...

DÜNKÜ yazınızda bahsedilen, aracına park yerinde iken olmadığı, park etmediği bir yerden fahri traffik müfettişi tarafından yazılan ceza ile ilgili Zeynep Obalı hanımın şikayeti konusunda bir fahri müfettiş olarak görüşümü belirtmek istiyorum.

Haberin Devamı

Maalesef Zeynep Hanıma hak vermemek mümkün değil. Zira bu konuda bana da yakınlarımdan haksız olarak kesilen böyle cezalar konusunda çok şikayet geliyor. Bizler fahri müfettişler olarak bu konuda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Şöyle ki ben herşeye ceza yazmıyorum, ancak yazdığım cezaların hepsine sahip çıkarım, bu konuda hatalı sürücülerden gelecek her türlü tepkiye hazırım. Benim yazdığım cezayı ödeyen sürücü bir daha o hatayı yapmaz.
Bu tür sorunların yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bizler kadar trafik birimlerininde gereken dikkat ve özeni göstermesi gerekiyor.
Bizlerin yazdığı ve olaydan sonra en geç 7 gün içinde trafik görevlisi arkadaşlara teslim etmek zorunda olduğumuz ceza tutanakları Trafik Müdürlüğünde ilgili birimde yeniden bir tutanağa bağlanarak hatalı sürücülere tebliğ edilmek üzere postaya verilmektedir. İşte bu aşamada tutanakta açık olarak belirtilen plaka dışında “aracın markası, rengi, ne tür bir araç olduğu şeklindeki özellikleri” ilgili trafik birimlerinde rahatlıkla kontrol edilebilir. Bu aşamada yapılacak kontroller sonucunda plaka ile aracın bu tür özellikleri arasında bir çelişki ortaya çıkarsa bu kişiye ceza tutanağı göndermekten kaçınmak gerekir. Bu konuda bizler kadar ilgili trafik bölümünde çalışan görevlilerin gerekli dikkati göstermeleri bu tür haksız uygulamaların önüne geçecektir.
Osman EGEMEN

Haberin Devamı

‘Tabiat Kanunu’na karşı Ankara’dayız

TABİATI ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’nı protesto için biraraya gelen STK’lar ‘Anadolu’yu vermeyeceğiz’ diyorlar.
Toprağımızı, suyumuzu, zengin çeşitliliğe sahip Anadolu’muzu yok edecek bu kanun tasarısına karşı bir arada duruş sergilemek için 24 ocak pazartesi 11.30’da TBMM önünde buluşacaklar.

‘Kampus’ çıktı

KAMPUS adlı üniversite dergisi çıktı. Dergi Türkiye’de bir ilk. Derginin çalışanları, çeşitli üniversitelerde fiilen eğitim gören öğrenciler.
KAMPÜS’te profesyonel anlamda gazetecilik yapmış tek kişi ise Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Nizam. İmtiyaz sahibi olan Ertunç Tutar, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik 4. sınıf öğrencisi. Aynı üniversiteden Filiz Yirmi de Yazı İşleri Müdürü. 100 sayfa olan dergide yer alan haberler, sadece üniversite öğrencileri tarafından üretiliyor. Tüm öğrencilere sayfalarını açan KAMPÜS’te haber ya da röportajı yayınlananlar, karşılığında telif ücreti alıyor. Bahçeşehir, Bilgi, Koç ve Sabancı ve
Yeditepe’de dağıtılan derginin şubatta başka üniversitelere de girecek.
kampusdergisi.com

Haberin Devamı

Nereye park edelim

NECATİBEY Caddesi’nde yol kenarı park yerine araç park etmek için bile ayrıcalıklı mı olmak lazım? Belediyenin değnekçileri paramızı ödeyerek bile park yapmamıza müsade etmiyorlar. Neden kafalarına göre ‘aracınızı akşama kadar mı, yoksa bir kaç saat mi bırakacaksınız’ diye sorarlar. İşlerine gelene park yaptırır gelmeyene park yaptırmaz bir de tehdit ederler?
Murat ATUCURAN

Yazarın Tüm Yazıları