Yattara'yı manevi muhtar seçtiler

Güncelleme Tarihi:

Yattarayı manevi muhtar seçtiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 18:06

SAKARYA’nın Erenler İlçesi’nde, Karadeniz kökenlilerin çoğunlukta oturduğu Kozluk Mahallesi’nin sakinleri, Trabzonspor’un Gineli yıldız futbolcusu Yattara’yı ’manevi muhtar’ seçti. Mahalle kahvesine, muhtar ve azalarının yer aldığı listeye Yattara’nın fotoğrafı asıldı.

Kozluk Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yazıcı, Gineli futbolcu İbrahima Yattara’nın manevi muhtar olmasının yerel seçimlerinde başlayan bir espriden kaynaklandığını söyleyerek, bunun hikayesini şöyle anlattı:

"Seçimlerde iki muhtar adayı yarışıyorduk. Mahallenin gençleri oldukça gergin geçen seçimlerde ortamı yumuşatmak için bu posteri hazırlamışlar. İki muhtar adayına da gelip bizlere oy vermeyeceklerini oyları Yattara’ya vereceklerini esprili bir şekilde dile getirdiler. Gençlerin amacı gerginliği azaltarak mahallemizde yaşanan seçim havasını yumuşatmaktı. Seçim sonrası bunu hatırlayıp güldük. Çoğumuz Karadenizli ve Trabzonspor taraftarı. Yattara da çok seviliyor."

Kozluk Mahallesi’nde kahvede asılı bulunan ve özel hazırlanan tabelada Trabzonsporlu Yattara’nın vesikalık ve Trabzonspor formalı fotoğrafları, hemen altında da azaların fotoğrafları yer alıyor.

Mahalle sakinleri çoğunluğu Karadeniz kökenli ve Trabzonspor taraftarı olduklarını belirterek Yattara’yı mahallelerine davet de etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!