Universiade tesisleri 600 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Universiade tesisleri 600 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 12:04

Erzurum'da, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın (Universiade Erzurum-2011) düzenleneceği tesisler, 5 buz sporları salonu, 3 kayak merkezi ile kayakla atlama tesisi, stadyum ve Oyunlar Köyü'nden oluşuyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SPOR YATIRIMI 'UNIVERSIAD'

27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenecek Universiade Erzurum-2011 için yapılan tesisler, yaklaşık 600 milyon liraya mal oldu. Cumhuriyet tarihinin tek bir organizasyon için en büyük spor yatırımı olarak görülen tesisler, 2 bin seyirci kapasiteli buz pateni salonu, 500 seyirci kapasiteli buz pisti ve antrenman salonu, 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 1000 seyirci kapasiteli curling salonu ile Konaklı Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi, Kandilli Kayak Merkezi, Kiremitliktepe Kayakla Atlama Tesisi, Cemal Gürsel Stadyumu ve Oyunlar Köyü'nden meydana geliyor.

Tesislerin özellikleri ana hatlarıyla şöyle:
2000 Seyirci Kapasiteli Buz Pateni Salonu

Palandöken ilçesinde yer alan buz pisti, 7 bin metrekare alan üzerinde, 5 bin 833 metrekare kapalı alana inşa edildi. 60x30 metre ölçülerinde çok amaçlı (basketbol, voleybol, hentbol vs.) kullanılma özelliğine sahip buz pateni sahası içerisinde bin 800 metrekare buz alanı, sauna, kondisyon, toplantı, basın toplantısı, ısınma, soyunma odaları ve VIP dinlenme salonu bulunuyor. Her odada telefon sistemi ve internet iletişim ağı yer alıyor.

Tesiste 100 aracın park edilebileceği açık otopark, 25 engelli otoparkı ile seyirci, sporcu, VIP ve ambulans girişleri bulunuyor. 24 saat açık olan tesiste, 25 personel görev alıyor.

500 Seyirci Kapasiteli Buz Pisti ve Antrenman Salonu

Palandöken ilçesinde yer alan salon, 8 bin 84,2 metrekare kapalı alana inşa edildi. 30x60 metre ölçülerinde olan çok amaçlı buz pisti salonunda 3 antrenman salonu, ısınma salonu, kondisyon salonu, 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 2 antrenör soyunma odası, 4 kurutma odası, sporcular için sauna, ilk yardım odası, ofis ve büro, kafe ve fuaye alanları, VIP, loca ve seyir alanları ile basın seyir alanları yer alıyor. Odaların hepsinde telefon sistemi ve internet iletişim ağı bulunuyor.
Tesiste 162 araçlık yer bulunan otopark, 15 engelli otoparkı, ayrıca ambulans otoparkı, seyirci, sporcu, VIP ve ambulans girişleri yer alıyor. Tesiste 15 personel çalışıyor.

3000 Seyirci Kapasiteli Buz Hokeyi Salonu

Cemal Gürsel Spor Kampüsü mevkisinde bulunan salon, 14 bin 288,49 metrekare kapalı alana inşa edildi. Salonda FISU ve VIP locaları, basın ofisi ve toplantı salonları, idari personel için ofis ve bürolar, konferans salonu, 4 soyunma odası, 2'şer hakem ve antrenör soyunma odaları, sporcu dinlenme odası ve büfesi, 4 kurutma odası, kondisyon salonu, sauna, masaj odası, sağlık ve doping kontrol odası, seyirci fuayeleri ve kafe bulunuyor. Odaların hepsinde telefon sistemi ve internet iletişim ağı yer alıyor.

Tesiste 484 aracın park edebileceği açık otopark, 20 engelli, 21 otobüs, 5'er naklen yayın aracı ve ambulans otoparkı ile seyirci, sporcu, VIP, ambulans, zamboni (kar temizleme aracı), basın girişleri bulunuyor.

500 Seyirci Kapasiteli Buz Hokeyi Salonu

Cemal Gürsel Spor Kampüsü mevkiinde bulunan salon, 13 bin 390,7 metrekare kapalı alana inşa edildi. 60x30 metre ölçülerindeki çok amaçlı kullanım özelliğine sahip buz pateni salonu içerisinde sauna, 4 soyunma odası ve ısınma salonu bulunuyor. Odaların hepsinde telefon sistemi ve internet iletişim ağı yer alıyor.

Tesiste 484 araçlık bir açık otopark, 20 engelli, 21 otobüs, 5 naklen yayın aracı, 5 ambulans otoparkı ile seyirci, sporcu, VIP, ambulans, zamboni, basın girişleri bulunuyor. Tesiste, 10 personel görev yapıyor.

1000 Seyirci Kapasiteli Curling Salonu

Mecidiye Mahallesi'nde bulunan salon, 10 bin 685,78 metrekare kapalı alana inşa edildi. 58x31 metre ölçülerinde çok amaçlı kullanım özelliğine sahip buz pisti, 5 kulvarlı curling oyun alanı, antrenman salonu, 4 soyunma odası, ilk yardım ve doping kontrol odası, 2 antrenör ve 2 hakem soyunma odası, VIP ve basın için dinlenme salonları, ofis ve bürolardan oluşuyor.

Tesiste 88 araçlık açık otopark, 9 engelli, 5 otobüs, 2 naklen yayın aracı otoparkı ile 3 otobüs cebi bulunuyor. Tesisin seyirci, sporcu, VIP, personel, zamboni girişleri bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!