Amacımız stat için mayısta ilk kazmayı vurmak

Güncelleme Tarihi:

Amacımız stat için mayısta ilk kazmayı vurmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 10:57

15 ay aradan sonra yeniden yayın hayatına başlayan BJK TV, dün akşam önemli isimleri ağırladı.

Haberin Devamı

Siyah Beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, BJK TV'nin yeniden açılmasına öenmli katkı sağlayan Palmali Şirketler Grubu Başkanı Mübariz Mansimov ve Palmali Şirletler Grubu CEO'su aynı zamanda Beşiktaş Asbaşkanı Alaattin Aykaç BJK TV'ye konuk oldu.

Beşkan Demirören katıldığı programda öncelikle Palmali Şirketler Grubu Başkanı Mübariz Mansimov ve Palmali Şirletler Grubu CEO'su ve Beşiktaş Asbaşkanı Alaattin Aykaç 'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kendisine sorulan soruları içtenlikle yanıtlayan Demirören, Siyah Beyazlı kulübü Türkiye'nin parlayan yıldızı olarak değerlendirdi.

Yıldırım Demirören ilk olarak korsan ürünlere karşı Siyah Beyazlı kulübün yürüttüğü mücadele ile ilgili bir soruyu yanıtladı. Demirören konu ile ilgili şunları söyledi.

Haberin Devamı

"Bu konuda belediyenin de büyük desteğini aldık. Belli hukuk boşlukları yüzünden istediğimiz neticelere tamamen gelemedik. Korsan ürünle mücadelemiz her geçen gün artıyor. Örneğin 100. yılda şampiyon olduğumuzda satılan forma adedi 60 bin. 2008-2009 sezonunda 62 bin. Bu sene ikinci yarı başlamadı. Ancak perakende ve toptan satışımız 118 bin. Diğer kulüplerle de görüşerek korsana karşı sonuna kadar mücadele ediyoruz. Her Beşiktaşlı, Kartal Yuvası mağazalarımızdan senede 10 dolarlık bir ürün alırsa, elde edilecek geliri düşünün. Kulüplerin artık böyle yaşaması lazım. Bizim en büyük hazinemiz taraftarımız. Taraftarımız korsan ürünle her türlü mücadeleyi yapmalı. Şikayetlerini bize bildirsinler. Taraftar bilinçlendikçe zaten korsan konusu da kendiliğinden eriyecek".

Yeni stat projesiyle ilgili de bilgi veren Yıldırım Demirören, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle her zaman spora destek olan Sayın Başbakanımız'a olumlu bakış açısı ve o şekilde kişileri yönlendirmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da teşekkür etmek istiyorum. Tahmin ediyorum, bugün, yarın Anıtlar Kurulu'na dosyamız gidecek. Değerli kurul üyelerimizin vereceği onaylamayla stadımızın son durumunun resmi hali ortaya çıkacak. Bir gazetede Devlet Bakanımız Egemen Bağış'ın bir röportajı vardı. Öncelikle yapılması gereken statlardan birisinin Fi Yapı İnönü Stadı olduğunu söyledi. Kendisi Beşiktaş camiasının sesine aracı oluyor. Kuruldan çıkacak sonuca göre hedefimiz, mayıs ayında kazmayı vurmak. Ama tabii ki bunun prosedürleri var. Hedefimiz mabedimizden geçici bir süre ayrılarak dışarıda bir yerde maçlarımızı oynamak. İzinlerimiz olumlu yolda gidiyor. Stadımız yıkıldığı zaman keşke Spor Toto Süper Lig'de takımı olmayan şehirlerde Beşiktaşımız'ın maçlarını oynayabilsek. Türkiye'nin en büyük sosyal kurumlarından birisi Beşiktaş. Bu şekilde gittiğimiz her bölgenin Beşiktaşlılık sevgisini artıracağına inanıyoruz. Hedeflerimiz çok büyük. Önemli transferler yaptık. Avrupa'da büyük başarılar hedefliyoruz. Bu sene bir ışık var. Ama esas hedefimiz, önümüzdeki seneye göre kadromuzu oluşturmaktı. Beşiktaş'a çok önemli oyuncuları getirdik. Uyumu önceden sağlarsak seneye çok daha rahat başlayacağız."

Haberin Devamı

"YENİ STADYUMUMUZ 24 AYDA BİTER"

"Stat kaç senede biter?" sorusuna karşılık, Demirören, belli firmalarla görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, "Ancak proje netleşmediği için detaylı görüşme yapmadık. Bize verilen zaman 18 ay gibi ama inşaat olduğu için ben onu 24 ay gibi ön görüyorum" diye konuştu.

Yeni stat projesinin finansmanı yapıcı firmaya yüklemeyi düşündüklerini dile getiren Demirören, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yap-işlet-devret modeliyle bizden para çıkmayacak şekilde, tamamen yatırımcı firmanın yaptığı bir proje düşünüyoruz. Bütün rakamlar ve gelirler hesaplandıktan sonra süresi hesaplanacak. Ama biz kulübümüzün bulduğu olanaklarla stadımızı yapmak istiyoruz. İsim hakkı yine kulüpte olacak, bunun yapıcı firmayla alakası yok. Yapıcı firma sadece bilet ve kombine geliri gibi gelirler alacak. Bizim kabaca yaptığımız hesaba göre 45-50 milyon dolar civarında bir rakam gelir olarak ortaya çıkıyor. Konum olarak stadımızı çok güzel bir yer. 25 dakikada doluyor, 20 dakikada boşalıyor."

Haberin Devamı

Bugün oynanacak Beşiktaş-Bucaspor maçıyla ilgili bir soruya karşılık Demirören, "Takımdan beklentimiz, bizim 12 maçlık olan rekorumuzu kırması. En mühimi, Beşiktaşlılık ruhuyla oynamaları. Beşiktaşlılar'ın takımımızdan beklentisi, mağlup bile olsa sonuna kadar mücadele etmesi. Benim de beklentim bu şekilde. Bu kadronun, bunu yapacağına da yüzde yüz inanıyorum. Tabii ki şanssızlıklar her zaman olur. Futbolda bence şans faktörü yüzde 50'lere kadar geliyor. Futbol kalesi bazen o kadar büyüktür ki, orta sahadan vurursun gol olur, bazen altı pas içinden vurursun dışarı gider" diye konuştu.

BJK TV'nin taraftarımıza seslenme yeri olduğunu kaydeden Yıldırım Demirören, kulübün resmi internet sitesi ve televizyonunun taraftara doğru haberi ulaştıran araç olacağını vurguladı. BJK TV'nin taraftarımıza ulaşabilen, yeni taraftar kitlesi yaratabilecek bir yayın akışı içine girmesi temennisinde bulunan Demirören, resmi ürünlerinde de bir an önce BJK TV'den satışının başlaması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

PALMALİ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI MÜBARİZ MANSİMOV:" BEŞİKTAŞ BÜYÜK, SEVİLEN VE HALKIN İÇİNDEN ÇIKAN BİR CAMİA. BJK TV, BEŞİKTAŞ CAMİASINA HAYIRLI OLSUN"

BJK TV'de yayınlanan programda Başkan Demiröne ile birlikte canlı yayına katılan Palmali Şirketler Grubu Başkanı Mübariz Mansimov ve Palmali Şirletler Grubu CEO'su aynı zamanda Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aykaç'da önemli açıklamalarda bulundular.

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov da, Beşiktaş gibi bir camianın televizyonu olmasının büyük bir sevinç olduğunu belirterek, "İş adamı olsun, çalışan olsun A'dan Z'ye herkes kulübü desteklemeli. 'Ne yapabilirim' diye düşünmeli. Beşiktaş büyük, sevilen ve halkın içinden çıkan bir camia. BJK TV, Beşiktaş camiası için hayırlı olsun" dedi.

Haberin Devamı

PALMALİ ŞİRKETLER GRUBU CEO'SU VE BEŞİKTAŞ ASBAŞKANI ALAATTİN AYKAÇ:" LİGDE İLK YARIYI İSTEDİĞİMİZ YERDE TAMAMLAYAMADIK. AVRUPA'DA İYİ BİR MOTİVASYONLA GİDİYORUZ. HEDEFİMİZ HER ZAMAN, HER YERDE ŞAMPİYONLUK"

Asbaşkan Alaattin Aykaç, ise taraftarların kulübe her zaman desteklemesi gerektiğine dikkat çekti. Aykaç, "Taraftar desteği, sadece takım sevgisiyle olmuyor. Bu takım sevgisinin kulübümüze yansıması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Taraftarımızın, televizyonumuzu izlemesi, reklamı da beraberinde getirecektir" dedi.

Taraftarların bilinçlendikçe korsan ürün sorunun da kendi kendine ortadan kalkacağını belirten Aykaç, bu akşam oynanacak Bucaspor maçıyla bir soru üzerine şöyle konuştu: "Başarı her ne kadar çalışmakla orantılı da olsa, şans önemli bir faktör. İlk yarıda takımımız tam kadro olarak sahaya çıktığında muhteşem oynadı. Ama bazı şanssızlıklar yaşadık. Sakatlıklar oldu. Ligde ilk yarıyı istediğimiz yerde tamamlayamadık. Avrupa'da iyi bir motivasyonla gidiyoruz. Hedefimiz her zaman, her yerde şampiyonluk. Ligde 14 puan geride olmamızın, hedefimizi etkileyen bir faktör olacağını sanmıyorum. İnşallah önümüzdeki bütün maçlardan üç puan alacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!