Konya merkezli 4 ilde suç örgütü operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Konya merkezli 4 ilde suç örgütü operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 10:20

Konya'da polisin Konya merkezli 4 ilde bir suç örgütüne yönelik eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi. Örgütün tespih verdiği kişileri dost olarak görerek haraca bağladığı, tespihi geri aldığı kişileri ise düşman ilan edip sürekli tehdit ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 30 zanlıdan 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

24 zanlı ise, Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra “silah zoruyla haraç almak”, “örgüt kurmak”, “yağma”, “yasa dışı çek-senet tahsilatı yapmak”, “tefecilik”, “uyuşturucu ticareti yapmak”, “kumar oynatmak ve yer temin etmek” gibi çeşitli suçlardan adliyeye sevk edildi.

Bulundukları cezaevinden kefaletle çıkan Ahmet C. ve kardeşi Murat C'nin cezaevinde tanıştığı, birçok kişiyle birlikte örgütü kurduğu iddia edildi.
Örgütün liderinin adam öldürme ve yağma gibi suçlardan kaydı bulunan Ahmet C'nin (45) olduğu, yardımcılığını ise gasp, zina, darp, fuhuş, yaralama, adam öldürmeye tam teşebbüs, örgüt kurma gibi 30 ayrı suçtan kaydı bulunan kardeşi Murat C'nin (35), yaptığı öğrenildi.

“KUMARHANELER GÜNÜ” İLAN ETMİŞLER

Ahmet C'nin, kardeşi Murat C. ile yaklaşık bir yıl önce üst katı ev, alt katı ise kahvehane görünümündeki kumarhaneyi açtığında, açılış tarihini, her yıl kutlanması için “kumarhaneler günü” ilan edip, kentteki kumarhanelerin o gün kapalı tutulma zorunluluğu getirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Kendi kumarhanelerinin açılış tarihini kumarhaneler için resmi tatil ilan eden ve o gün herkesin sadece kendi yerlerinde toplanarak oyun oynamasını sağlayan örgüt üyelerinin, verilen karara karşı çıkanlara ise sonuçlarına katlanacağı tehdidi savurarak, çevrelerine gözdağı verdikleri iddia edildi.
Rulet, zar, sanal alemde köpek yarışı yaptırılan ve izleyicilerin söz konusu yarışı büyük bir LCD televizyonda takip ettikleri oyunların olduğu kumarhanede, parası olmayanlara senet imzalatıp zorla kumar oynatıldığı savunuldu.

İŞİN BÜYÜKLÜĞÜNE...

Örgüte borçlandıktan sonra parayı ödeyemeyen kişilere, “Kumar borcu namus borcudur. Racon böyle, hesabı ödeyeceksiniz” denilerek şiddet uygulandığı ve bu yolla paraların tahsil edildiği savunuldu.
Paralarını alamayan inşaat işçilerinin bile örgütten destek istediği, zanlıların, polise yakalanma riski ile işin büyüklüğüne göre ücret talep ettiği öğrenildi.
Zanlılara 40 bin lira borcu olan M.T, adlı bir kişinin, uygulanan şiddet ve yapılan baskılara daha fazla dayanamayınca ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği, daha sonra hastanedeki tedavisinin ardından kenti terk ettiği kaydedildi.
Örgütün tespih verdiği kişileri dost olarak gördüğü, rahat bırakma ve kolay iş yapmalarını sağlama karşılığında haraç aldığı, haraç vermeyen kişilerden ise verilen tespihin geri alınarak düşman ilan edildiği bildirildi.
Haraç vermeyen kişilerin rahat iş yapmalarını engellemek ve huzurlarını bozmak için zanlıların ellerinden gelen her şeyi yaptıkları ileri sürüldü.

“BEN TERÖRİST MİYİM?”

Polis, bir grubun, “silah zoruyla haraç almak”, “yasa dışı çek-senet tahsilatı yapmak”, “suç örgütü kurmak” gibi pek çok suça karıştığı ihbarı üzerine yaklaşık 1 yıl önce harekete geçmiş, Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle, 4 gün önce Konya merkezli, İstanbul, Afyonkarahisar ve Aksaray'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Haberin Devamı

Konya kent merkezinde belirlenen birçok adrese Özel Hareket polislerinin katılımıyla baskın yapılmış, örgüt lideri olduğu belirtilen Ahmet C'nin, merkez Meram ilçesinde kaldığı binaya, kapısı kırılarak girilmişti.

Gözaltına alınan Ahmet C, çıkışta kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Beni niye çekiyorsunuz, ben terörist miyim?” diyerek tepki göstermişti.
Operasyonda toplam 30 kişi gözaltına alınmış, yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah, çek ve senetin ele geçirildiği kaydedilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!