Yıldızların açtığı Mardan ‘yarım pansiyon’a döndü

Güncelleme Tarihi:

Yıldızların açtığı Mardan ‘yarım pansiyon’a döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 17:42

Hollywood yıldızları tarafından açılan Antalya’daki Mardan Palace, yüzde 18’lere düşen doluluk oranı ve ödeme sorunları nedeniyle erken rezervasyon ile yarım pansiyon uygulamasına geçiyor.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, süper lüks otel Mardan Palace, son dönemde yaşadığı sıkıntıları aşmanın yolunu ‘yarım pansiyon’da buldu.

MARDAN PALACE BÖYLE AÇILMIŞTI / WEB TV 

İşte En lüks Otel Mardan Palace / Galeri

Azeri işadamı Telman İsmailov’un 2009 yılında 1.3 milyar dolar yatırımla açtığı otel, Antalya bölgesinde ‘oda kahvaltı’ hizmet veren tek otel olarak biliniyordu. Ancak son dönemde doluluk oranı yüzde 18’lere inen Mardan, personelin maaşlarını aksatması ve geçen haftalarda da elektriğinin borç yüzünden kesilmesiyle gündeme geldi.

Otel yönetimi bu durumu aşmak için ilk kez erken rezervasyona dahil oldu ve yarım pansiyon uygulamasına geçiş kararı aldı. Mardan Palace Kurumsal İletişim Müdürü Songül Altun, opsiyonlu fiyat uygulamasına geçeceklerini belirterek, “İsteyene oda kahvaltı, isteyene kahvaltı ve akşam yemeğinin dahil olduğu yarım pansiyon oda satacağız. Bu yazdan çok umutluyuz. Şu anda doluluk oranımız çok düşük, yüzde 18 civarlarında. Sektörden tam pansiyon olması için çok talep geldi, yarım pansiyonda karar kılındı” dedi.

Haberin Devamı

Songül Altun otellerinde 850 çalışan bulunduğunu belirterek, “Bu sene her şey daha güzel olacak. Geçen sene çalışanların parası ödenememesi gibi sıkıntılar oldu ama bunlar geride kaldı. Talepte yükseliş var. Düğün ve davetler konusunda inanılmaz talep alıyoruz” diye konuştu.

İndirimli satış başlıyor

En düşük oda fiyatı 250 euro ve en pahalı odası 14 bin euro olan Mardan Palace, bu yıl ilk kez erken rezervasyonla indirimli satış da yapacak. Tesis, 1 Nisan itibariyle yarım pansiyon sistemine geçecek.

Sektörden öğrenilen bilgilere göre Mardan Palace, ayrıca tam pansiyon fiyatı da vermeye hazırlanıyor. Tur operatörleriyle sözleşme aşamasında olan Mardan Palace yetkilileri tam pansiyon konusunda bilgi vermekten kaçınırken, bir sektör yetkilisi kısa süre sonra Mardan Palace’ta tam pansiyon uygulamasına geçileceğini kaydetti.

İşadamı Telman İsmailov Mardan Palace’ı açtıktan sonra Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in tepkisini çekmişti. Putin geçen hafta 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için yapılacak 3 bin 600 yatak kapasiteli ve 540 milyon dolar değerindeki otel projesini, ihaleyi kazanan Telman İsmailov’dan almış ve Kremlin’e yakınlığıyla bilinen işadamı Viktor Vekselberg’in şirketi ‘Renova’ya vermişti.

Haberin Devamı

560 lüks odası var

Mardan Palace’ın 560 odası, 24 restoranı, şarap mahzeni ve 1200 kişilik balo salonu bulunuyor. Oteldeki SPA’da 24 karat altın işlemeli bezlerle vücut bakımı veya şampanya banyosu yapılabiliyor. Antalya’daki kumsallardan farklı olarak otelin kumsalının kumu Kızıldeniz’den getiriliyor. Otel restoranlarında 1.35 milyon dolara mal olan Hermes yemek takımları kullanılıyor.

MUHTEŞEM AÇILIŞTAN KARELER -Foto-galeri

MARIAH ANTALYA'DA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI - Foto-galeri 

RICHARD GERE EŞİYLE BİRLİKTE GELDİ - Foto-galeri

SHARON STONE ANTALYA'DA-Foto-galeri

TOM JONES ANTALYA'DA- Foto-galeri

MONICA BELLUCCİ'YE ÖZEL KORUMA- Foto-galeri


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!