Ağaoğlu'ndan ucuz konut uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ağaoğlundan ucuz konut uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 12:24

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, son dönemde ucuz konut modası çıktığını, ancak yükselen maliyetler nedeniyle orada bir sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ağaoğlu, 2010 değerlendirmesi ve 2011 hedeflerini paylaştığı sohbet  toplantısında, Türkiye'nin 2010'u dünyada en iyi değerlendiren ülkelerden biri olduğunu, 2010'da yüzde 7-8 büyümenin yakalanacağını, 2011'de de seçim yılı olmasına rağmen 2010 üzerinde bir büyüme beklediğini anlattı.

CİRO İKİYE KATLANACAK

Geçtiğimiz yıl 5 bin 200 adetlik üç yeni konut projesine başladıklarını ve böylece aynı anda üretimi yapılan proje sayısını 8'e, konut sayısının da 12 bine çıktığını belirten Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Bu 13 projede toplam 2 bin 692 adet satış ile ciro bazında yüzde 20 büyüyerek 1 milyar TL ciroya ulaştık. 2011 yılında ise hem Emlak GYO'dan Maslak'ta aldığımız arsanın projesini hem de biri Avrupa Yakası biri Anadolu Yakası'nda olmak üzere iki ayrı proje daha yapacağız. Böylece yıl içinde ciromuzu ikiye katlayarak 2 milyar TL'ye ulaşacağız."

Haberin Devamı

AĞAOĞLU BORSAYA GELECEK

Ali Ağaoğlu, halka arz konusunda ise hazırlıklarının devam ettiğini, 2011'e yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti. Konu ile ilgili çok ciddi bir şekilde çalıştıklarını anlatan Ağaoğlu, "Girdiğimiz zaman da  hedefimiz ilk sıralarda olmak. Hedefim Emlak Konut GYO'yu geçmek. Biz ikinciliği pek sevmiyoruz" dedi.

Taşeronlarla beraber çalışan sayılarının 10 binin üzerinde olduğunu belirten Ağaoğlu, sadece Maslak projeleriyle 5  bin kişi civarında istihdam sağlamayı düşündüklerini kaydetti.

UCUZ KONUT UYARISI

Son dönemde ucuz konut modası çıktığını, orada bir sıkıntı  yaşanabileceğini işaret eden Ağaoğlu, “Demirin tonu 3-4 ayda 800 liralardan  1.400 liralara geldi, çimentoda yine yüzde 30'lar civarında artış var. Maliyetlerde bir artış var. Ucuz konut üretiyorum diyen firmalardan bazılarını  özellikle dikkatle izliyorum. Orada bir sıkıntı inşallah yaşanmaz ama o noktaya  özellikle parmak basmak istiyorum. Maliyet artışları çok ucuz konut üretiyorum diyen firmaları sıkıntıya sokabilir. Söyledikleri fiyata mal edememe ihtimalleri var diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konut fiyatlarıyla ilgili olarak da Ağaoğlu, emtia fiyatlarında ciddi bir  artış olduğuna dikkati çekerek, şu anda konutta ciddi maliyet baskısı oluştuğunu,  2011'de fiyatlarda yukarı doğru hareket beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

FİYATLARDA BALON VAR MI?

Özellikle son dönemde televizyonlarda balon oluştuğuyla ilgili yorumlar duyduklarını belirten Ağaoğlu, "Balon nerede oluştu şunu bir anlatsanıza? Şu anda insanların yeni ve  nitelikli konuta ihtiyacı var. İstanbul'da şu anda 3 milyon 900 bin civarında  konut stoku var, bunun yüzde 70'i maalesef oturulacak durumda değil. İstanbul'da  mevcut binaları değiştirdiğimizi, göç ve nüfus artışını da düşünürsek İstanbul'da  senede 400 bin konut üretmemiz gerekiyor. Tüm Türkiye'de üretilen rakam bunun  altında. Üretimde balon yok, sorunlu kredi yok, kredinin hacminde bir sorun yok,  peki bu balon nerede oluştu? Balon oluşsa oluşsa o insanların kafasında  oluştu" diye konuştu.

Haberin Devamı

ULUDAĞ'DA PLAN DEĞİL PİLAV YAPILIYOR

Uludağ'daki dönüşüm planıyla ilgili bir soruya karşılık da Ağaoğlu, "Şimdi yeni plan yapılıyor. Plan değil, pilav yapılıyor. Yeni yapılan plan çözüm  değil çözümsüzlük getirir. Uludağ tamamen bir yasal kaosun içine girecek diye  düşünüyorum. Yazık edecekler. Şu anda itirazımızı yaptık. Geçen sene de tepki  olarak oteli kapatmıştım. Yürütmeyi durdurma kararı çıkınca açtım. Herhalde bu  plandan dolayı da ikinci mahkeme süreci yaşanacak” dedi.

REKLAM İÇİN 5 MİLYON TL İSTEDİ

Şirketinin reklam filminde oynadıktan sonra Yıldız teknik Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikle THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu’nun dolaylı olarak kendisine reklam tekliğinde bulunduğunu, bunun içinde 5 milyon TL istediğini belirten Ali Ağaoğlu, bu paranın verilmesi halinde reklam filminde rol alacağını ve parayı da şirketindeki filmde olduğu gibi eğitime bağış olarak vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Paris Hilton ile rol alacağı bir gömlek firmasının reklam filmi için istediği 1 milyon dolar parada anlaşamadıklarını, dolaysıyla bu çekimlerin gerçekleşmeyeceğini belirten Ali Ağaoğlu, Maslak Projeleri için çok özel ve güzel bir film çevireceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, taşeron işçiliği yasaklamakla ilgili açıklamalarına ilişkin Ağaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin, bu piyasaya Fransız kaldığını gösterdiğini söyledi. "Bu sözler, Milli Eğitim Bakanı’nın, okullar olmasa bakanlığı çok iyi idare ederim benzetmesi gibi" diyen Ali Ağaoğlu, "“Benim siyasi yönüm hiç yok, liberal bir insanım. Taşeron kaçak çalışan işçi değildir. Lütfen sahaya insin, gerçeğin ne  olduğunu görsün” diye konuştu.

Haberin Devamı

 İnşaat-emlak iş ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!