Çevre yatırımları mercek altında

Güncelleme Tarihi:

Çevre yatırımları mercek altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 00:00

Kent Konseyleri Birliği İzmir ve bölgesinde çevreyi tehdit altına sokacağı iddia edilen, maden, enerji santrali, balık çiftliği ve benzeri yatırımlar hakkında inceleme başlatıyor.

Haberin Devamı

İZMİR’de Balçova Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde biraraya gelen kent konseyleri başkanları, Başta Aliağa’daki termik santral olmak üzere Turgutlu Çal dağında çıkarılmak istenen nikel madeni hakkında bilimsel inceleme başlatma kararı aldı. Kent Konseyleri Birliği Sözcüsü Murat Bakan, Büyükşehir’in de dahil olduğu 16 ilçe belediyesi bünyesinde oluşturan kent konseylerinin çevre sorunlarını yakın takibe aldığını belirterek, “Bir damla suya, bir ağacın yaprağına zarar gelmesine izin vermeyiz. Ancak popülist değil bilimsel tavırlardan yanayız. Bu nedenle İzmir ve çevresindeki enerji, maden ve benzeri yatırımları bilimsel ve gerçekçi olarak inceleyip buna göre tavır koyacağız” dedi
Murat Bakan, kamuoyunun çevre sorunları karşısında yeterince doğru aydınlatılmadığını, siyasi ve ekonomik çıkar peşinde koşanların halkı yanlış bilgilendirdiğini savundu. Bakan,  “Sağduyulu ve bilimsel eylemlere ihtiyaç var. Kent Konseyleri olarak doğmamış çocuklarımıza bırakacağımız yarınları bugünden planlamamız gerekiyor. Günümüz koşullarında, aldatmacalarla ve yanlış yönlendirmelerle kimse bir yere varamaz. Sadece karşı çıkmak için değil, bilimsel verileri göz önüne alarak kentimize ve ülkemize yararlarını da zararlarını da bilimsel çerçevede ele alarak çevre sorunlarını ve yatırımlarını değerlendirmek zorundayız” dedi.

EYLEM YAPARIZ

Haberin Devamı

Murat Bakan tüm kent konseyi başkan ve üyelerinin bugüne dek alışılagelmişin dışında bir özveri içinde çalışma sergilediklerini ifade ederek, “İzmir kent konseyleri olarak yollara dökülmekten çekinmeyiz. En sert eylemleri de yapmasını biliriz. Ancak bilime ve yaşam gerçeklerine de kulaklarımızı tıkamayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!