Arınç: Allah adamı Günay'ın durumuna düşürmesin

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Allah adamı Günayın durumuna düşürmesin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 10:43

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kars'ta yapımı tamamlanmayan İnsanlık Anıtı için ''Başbakan heykele ucube demedi'' diyen sözleri bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanan Kültür Bakanı için ''Allah adamı Günay'ın durumuna düşürmesin'' yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

BAKAN GÜNAY'DAN İLK AÇIKLAMA

 

HEYKEL YASALARLA KORUNUYOR

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programında, Mehmet Ali Birand'ın gündeme ilişkin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

 

ALLAH ADAMI GÜNAY'IN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN

Bülent Arınç, Başbakan'ın Kars gezisinde 'Ucube' diyerek İnsanlık anıtı ile ilgili başlattığı tartışmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Başbakan heykele değil gecekondulara ucube dedi' diye yaptığı savunmanın sorulması üzerine, "Bakan arkadaşımız kendisi açısından doğru olduğunu düşündüğü bir şey yaptı ama, Allah bizi o duruma düşürmesin" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Birand'ın ''Size göre de Ucube mi?" sorusu üzerine ise Arınç, "Aynı şeyi söylemiş olmayayım ama garip bir şey" dedi.

 

Bülent Arınç, ''Heykellere, sanata karşı bir muhafazakarlık mı var?'' sorusu üzerine de ''Yok. Sanat, sanata hiçbir şey demeyiz'' diye konuştu. Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Belediye başkanının yapacağı şey, eğer Anıtlar Kurulu'nun verdiği karar uygulanması gereken bir kararsa bunu kaldıracak. Yoo Başbakan böyle dedi diye kimse kanundan alınmayan bir yetkiyi kullanamaz. Başbakan kanaatini belirtmiş. Ben de başka bir yere giderim, 'bu ne kadar garip bir şey' diyebilirim. Beğenmek zorunda değil insan.''

 

''YÜZDE 47 VEYA ÜZERİ OY ALIRIZ''

Bülent Arınç, ''Seçim konusunda AK Parti ne alacak bir tahmininiz var mı?'' sorusuna, ''Yüzde 47 çok yüksek bir rakamdı 2007 için. Ben o kadar yüksek bir beklenti içinde değildim. Yani 40-43'ler seviyesinde bekliyordum. Halk bu. Nasıl tepki vereceğini seçimde gösteriyor. Şimdi bizim için ulaşılması gereken yer yüzde 47'yi korumaktır, hatta mümkünse üzerine çıkmaktır'' yanıtını verdi.

 

Haberin Devamı

Arınç, yüzde 47 ve üzeri bir oy alacaklarını tahmin ettiğini söyledi. Program sunucusu Mehmet Ali Birand'ın ''Yani üstü deyince...'' demesi üzerine Arınç, ''Üstü olunca artık ağanın eli tutulmaz''diye espri yaptı.

 

CHP YÜZDE 25'TE KALIR

''CHP ne yapar?'' sorununa da Arınç, ''CHP bugünkü gidişiyle umutları kısa zamanda tüketir gibi geliyor bana. Yani Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa gelmesi ve ilk hareketleri belli bir ilgi alanı haline getirmişti CHP'yi... Yani yüzde 25'lerde kalır diye düşünüyorum'' cevabını verdi.

 

MHP KIL PAYI GEÇER BARAJI

Arınç, MHP'ye ve MHP'nin tabanına uzak bir kişi olmadığını belirterek, ''Ama halen baraj sorunu olduğunu çok söylüyorum. Geçebilirler ama kıl payı, kılıcın üstünde'' dedi.

 

Haberin Devamı

MUHAFAZAKARLIK SADECE AK PARTİ'DE DEĞİL

Birand'ın, ''Türkiye'de muhafazakar ve dindar değerlerin daha mı çok ön plana olacak'' şeklindeki sorusuna Arınç, muhafazakarlığın, muhafazakar düşüncenin, halkın ortak değerlerinin güçlü olmasının, Türkiye için şaşırtıcı olmadığını, AK Parti'nin de siyasi kimliğinin muhafazakar demokrat bir parti olduğunu belirterek cevap verdi.

 

Bu kimliği bilerek, özümseyerek aldıklarını, muhafazakarlığın aile, ahlak ve inanç gibi değerlere bağlı olmayı ifade ettiğini, ancak tutuculuk, statükoculuk anlamında muhafazakarlık olmadığını kaydeden Arınç, muhafazakarlığın halkın geçmişten bu yana inanarak, yaşayarak sürdürdüğü bir olgu olduğunu ifade etti.

 

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİ

Birand'ın, ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini izleyip izlemediğini sorduğu Arınç, Beşiştaş-Manisaspor maçına baktığını söyledi.

 

Dizinin ilk bölümüne kısmen baktığını ve fragmanların dikkatini çektiğini bildiren Arınç, TBMM'de, diziyle ilgili yaptığı konuşmaya değindi. Bülent Arınç, diziyle ilgili çok şikayet geldiğini, Amerika kongresinde, İspanya meclisinde fotoğrafı olan Kanuni'nin böyle olmaması, Halit Ergenç gibi birisine de çok yakışmadığı yönünde şikayetler bulunduğunu söyledi.

 

RTÜK'ün yayına girmemiş bir dizi hakkına karar vermesinin söz konusu olmadığını ifade eden Arınç, dizi gösterime başladıktan sonra şikayetler sonrasında RTÜK'ün kendi yasası içerisinde bunu dikkate alıp, raporlar doğrultusunda kanunun gereğini yapacağını kaydetti.

 

Haberin Devamı

Mehmet Ali Birand'ın ''Bu bir dizi, bir senaryo, bir rüya'' değerlendirmesi ve ''Niye bir tolerans olmasın?'' diye sorması üzerine Arınç, RTÜK'ün yayın ilkeleri doğrultusunda diziyle ilgili bir uyarı cezası verdiğini, bunun da ilk kademe olduğunu, program durdurmaya kadar gittiğini söyledi.  

 

   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!