Saray da hayvan alımını durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Saray da hayvan alımını durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 11:44

Türkiye`nin ve Avrupa`nın en büyük tarım ve hayvancılık işletmesi olan Saray Çiftliği, canlı hayvan alımını durdurdu.

Haberin Devamı

Saray Çiftliği Genel Müdürü Hüseyin Teber, et fiyatlarının yükselmesi sonucu canlı hayvan ithalatı ve et ithalatının başlamasının, besicilik sektöründe belirsizliklere neden olduğunu, et ithalatının sürmesinin de yerli üreticileri zor durumda bıraktığını anlattı.

Yem fiyatlarının sürekli artması, et fiyatlarının ise gerilemesi sonucu canlı hayvan alımını durdurduklarını belirten Hüseyin Teber şunları söyledi:

“Besicilik sektörü önünü göremiyor. Biz, kullandığımız yemlerin büyük bölümünü kendimiz ürettiğimiz halde, artık mal alımında ve satımında çok dikkatli olmak durumdayız. Et ithalatı nedeniyle önümüzü göremiyoruz. Et ve canlı hayvan ithalatı ne kadar sürecek, fiyatlar hangi seviyede kalacak bu belli değil. Bu nedenle piyasadan canlı hayvan alımını durdurduk. Kendi üretimimiz olan hayvanları beslemekle yetiniyoruz. Bizim gibi çok sayıdaki entegre kuruluş, sıkıntı içerisinde.”

Haberin Devamı

Saray Çiftliği'nin Kayseri ve Adana tesislerinde şu anda 18 bin büyükbaş hayvanının olduğunu ifade eden Hüseyin Teber, “Piyasalar iyi değil. Şu anda et satışı çok durgun. Et ve canlı hayvan ithalatı yapılmalı ama yerli üretici de zarara sokulmamalı. Dengenin bozulmaması, yerli üreticinin korunması lazım. Hayvancılık kredisi alanların, bu kredileri başka işlerde kullanmalarının önlenmesi lazım. Hayvancılık alanında yatırım yapanlar, artık yeni yatırım yapmaya, işlerini genişletmeye çekinir hale geldi” diye konuştu.

Merkezi, Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan Saray Çiftliğinde ayrıca süt üretimi için 1050 adet süt ineği de besleniyor. Elde edilen sütler işlenerek pastörize süt, UHT süt, peynir, tereyağı ve diğer süt ürünleri olarak piyasaya sürülüyor.

Develi ilçesine kurulan et kombinasında ise günlük 200 büyükbaş, bin 300 küçükbaş hayvan kesimi yapılabiliyor.

Saray Çiftliği'nin Kayseri, Adana, Kahramanmaraş ve Nevşehir'de et ve süt ürünleri satan 15 satış noktası bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!