Davutoğlu: "İnsanlık Anıtı Kars'a uygun değil"

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: İnsanlık Anıtı Karsa uygun değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 08:35

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ’ucube’ dediği insanlık anıtının Kars’ın mimarisine uygun olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Sarıkamış Harekatının 96’ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 156 büyükelçiyle birlikte öğleden sonra Kars’a geldi. Vali Ahmet Kara ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın 8 Ocak günü açtığı Grand Castle Oteli’ne giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6’ncı kata çıkarak Kars Kalesi ve Evliya Camii’ni izledi. Açılış sonrası otelin isminin ’Büyük Kale’ olarak değiştirilmesi tavsiyesinde bulunan Başbakan Erdoğan’a destek veren Davutoğlu da ismin bir an evvel değiştirilmesini istedi.

Otelden Kars kalesini izlerken basın mensuplarının Başbakan Erdoğan’ın 8 Ocak’ta yaptığı Kars mitinginde ’ucube’ olarak bahsettiği insanlık anıtıyla ilgili sorularına da cevap veren Davutoğlu, "Kars, gerek Selçuklular, gerekse Osmanlı döneminden mimari bir geleneğe sahip. Bu mimari estetik arasında bu anıt mimariyi yansıtmıyor. Kars’ın o zengin kültürünü yansıtmamış. Mimari estetiğe uymamış. Mimari dokuya uygun eserler yapmak lazım. Bu kadar zengin bir mimarini arasıda iyi durmamış" dedi.

Öte yandan Bakan Davutoğlu ile birlikte kente gelen 156 büyükelçi, otel girişinde kurulan stantta satılan Kars kaşarı, bal, Damal bebeklerinden satın aldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha sonra Vali Ahmet Kara ile birlikte Evliya Camii’ni ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Davutoğlu ve büyükelçiler saat 16.30’da uçakla Ankara’ya döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!