Bütün ülke bu şarkılarla eğleniyor

Güncelleme Tarihi:

Bütün ülke bu şarkılarla eğleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 00:00

Uzun yıllar televizyon programı yapan Hakan Doğanay aslında bir rock şarkıcısı. Yakalandığı gırtlak kanserinden rock tutkusu sayesinde kurtuldu. İyileşir iyileşmez de Kenan Doğulu ve Sezen Aksu gibi isimlerle çalışan trompet sanatçısı Tevfik Kulak’la biraraya geldi. Tamamen bakkal yani piyasa şarkılardan oluşan bir albüm hazırladı. Grubunun adını da ‘Bakkal’ koydu

Hakan Doğanay aslında ünlü ünsüzlerden. Mutlaka yaptığı işlere denk gelmişsinizidir. Konuştukça ve kendini tanıttıkça “Aaa evet, biliyorum” diyorsunuz. İstanbullu. Onun için müzik aslında okul yıllarında perküsyon çalarak başladı. 1990’da da radyoculuğa heves etti. İstanbul’da çeşitli yerel ve ulusal radyolarda çalıştı. Enerjisi gece kulübü sahiplerinin dikkatini çekince sahne şovu yapması için teklif aldı. Mekanlarda insanları geceye hazırlayan adam oldu. Büyük firmaların önemli organizasyonlarında sahneye çıktı.
1998’de yerel bir televizyon için bir talk show hazırladı ve ekranla tanıştı. Bu arada radyoculuğa hiç ara vermedi. Hatta öyle ki 64 saat 22 dakika bile hiç uyumadan, susmadan, canlı yayında kaldığı oldu. Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 10 yıl önceki bu başarısını 2003’de Kanal D’de yayınlanan ‘Knorr Lezzet Yıldızları’ adlı yemek yarışmasının sunuculuğu takip etti. Ama bir program ona yetmedi, TRT’de canlı yayınlanan ‘Ege’den Selam Var’ programını sunmaya başladı. 2006’da ‘Hakanla Geziyorum’ programını yarattı. 136 bölümde bütün Türkiye’yi karış karış gezdi. İçindeki müzik aşkıysa hiç dinmedi. Televizyonculuğa paralel olarak sahneye çıkıp rock şarkılar söyledi.

KENDİMİ KARANTİNAYA ALDIM KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM

Ama her şey istediği gibi gitmedi Doğanay’ın. İşlerinde ne kadar başarılı olsa da özel hayatında talihsizlikler peşini bırakmadı. Şimdiye kadar hiç evlenmeyen Doğanay, nişanlısını bir trafik kazasında kaybetti. (Bahsederken hala gözleri doluyor.) Bu üzüntünün ardından, iki sene önce gırtlak kanserine yakalandığını öğrendi. Kanser gırtlaktan içeriye doğru yayılmaya başlamıştı. Şarkı söylemeye ara vermek zorunda kaldı. Zamanla hastalığı ilerledi. Konuşurken de problemler yaşıyor program çekimleri sırasında sesi kısılıyor öksürdüğünde ağzından kan geliyordu. Bu yüzden televizyon işini de bıraktı. Hayatını konuşarak kazanan bir adam için çok zor günlerdi: “Şarkıcı Murat Göğebakan’la aynı zamanlarda hastalığa yakalandık. Birbirimize destek veriyorduk. Konserlerde bile birbirimizi arayıp ağlardık. 55 kiloya düştüm. Belli bir noktadan sonra kendimi karantinaya aldım. Hiçbir arkadaşımla görüşmeden hastalığı kendi kendime yenmeye karar verdim. Almanya’ya tedaviye gittim. Bu sırada birkaç ses telim alındı. Ama hayata tutundum ve yaklaşık 10 ay önce kanseri yendim.”

DEMET-HANDE POLEMİĞİNE GİRİYORUZ

Geçen yıl Onno Tunç’un kızı Ayda Tunç’un sevgilisi müzisyen Tevfik Kulak’la bir şirket kurdu ve ‘Bakkal’ grubu ortaya çıktı. Onlara gitarda 14 senedir sadece Tarkan’a çalan Can Şengün ve Kenan Doğulu’nun bassçılarından Hami Barutçu eşlik ediyor. Hakan Doğanay, gruplarının ismini Bakkal koymalarının sebebini şöyle açıklıyor: “Bu ismin iki açılımı var birincisi bize ‘bak’ın ve ‘kal’ın. İkincisi, evet bakkal müzik yapıyoruz. Demet Akalın, Hande Yener polemiğine giriyoruz. Bütün ülke bu şarkılarla eğleniyor. Rock grupları bile bu tip piyasa şarkıları söylüyor. Biz de insanların eğleneceği şarkıları Türkiye’nin en iyi müzisyenleriyle yaptık. Bizi rockçılar da popçular da dinleyecek. Ama diğer gruplar gibi kızlar bize baksın gibi bir derdimiz de yok. Çünkü gece kulüplerinde insanlar müzik dinlemek yerine birbirlerini inceliyor. Bu yüzden felsefemiz rahat olup kendini bırakmak.”

İNTERNET SİTELERİNDE SÖZ ARIYORLAR

Albümde Balkan ezgileri, trompet ve saksafonlu bakkal rock var. ‘Koyver Gitsin’ albümünde ‘Bu Gece Barda’, ‘Pınarbaşı Burma Burma’, ‘Muhabbet Bağı’ ve ‘Taraftar Marşı’ olmak üzere herkes tarafından bilinen dört şarkı ve bunların remiksleri de bulunuyor. Yalnız, ‘Taraftar Marşı’nın henüz sözleri yok. İnternet siteleri www.bakkalmusic.com.tr adresinden bir yarışma düzenliyor ve bu marşa söz arıyorlar. Gelen şarkı sözleri arasından birinci olan Milli Takım’a uyarlanacak. Şarkı dijital ortamda sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!