Şimdi de İtalya'daki kuşlar öldü

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de İtalyadaki kuşlar öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 13:42

ABD ve İsveç'in ardından İtalya da toplu kuş ölümleriyle sarsıldı.

Haberin Devamı

GÖKYÜZÜNDEN ÖLÜ KUŞ YAĞDI

 

ARKANSAS EYALETİNDE KUŞ YAĞMURU / WEB TV

 

İTALYA'DA DA GÖKTEN ÖLÜ KUŞ YAĞDI / WEB TV

 

İtalya'nın kuzeyinde Emilia Romagna bölgesinde yer alan Faenza kentinde son üç günde yüzlerce kumrunun ölmesi şaşkınlık yarattı. Bölge sakinleri, her gün yüzlerce kumru ölüsü bulduklarından yakınarak, belediyenin "Kumrular karın ağrısı nedeniyle ölmüş olabilir" şeklinde pek de tatmin edici bir yanıtın dışında açıklama yapmamasından yakındı.

 

Belediye ise olay üzerinde titizlikle durulduğunu, kumru ölümlerinin nedeninin bulunması için Lugo Hayvan Hastalıkları Enstitüsü ile işbirliği halinde olduklarını duyurdu.

 

Haberin Devamı

Lugo Hayvan Hastalıkları Enstitüsü'nde ölü bulunan kumrular üzerinde incelemelere başladıklarını belirten Dr. Matteo Frasnelli, şimdiye kadar standart virüs testlerinin yapıldığını dile getirerek, "Virüs testleri sonuçlanınca, toksin testleri de yapılacak. Çünkü bölgede kimyasal maddeler kullanan endüstri merkezleri var. Çok yönlü araştırıyoruz. Panik yapılmasını gerektirecek bir neden yok" dedi.

 

NEDEN HAVAİ FİŞEKLER DEĞİL

Ayrıca yetkililer kumru ölümlerine ABD’den yapılan açıklamalarda olduğu gibi havai fişeklerin neden olduğunun düşünülmediğini belirtti. ABD’de toplu kuş ölümlerinin yılbaşında kullanılan havai fişeklerin gürültüsüyle panik halinde uçmaya başlayan kuşların duvarlara çarpması sonucu gerçekleştiği iddia edilmişti.

 

Kuş ölümleri, ABD, İsveç, Brezilya, Yeni Zelanda ve İngiltere'de görülmüştü.

 

İlk olarak ABD'nin Arkansas eyaletinde çok sayıda kuş ve balık ölü bulunurken, hemen arkasından benzer bir olay Louisiana'da da yaşandı. Aynı günlerde İsveç'te yollar yüzlerce ölü kargayla kaplanmıştı.

 

Haberin Devamı

Daha sonra Brezilya’nın Paranagua plajında yaklaşık 100 ton sardalye, daha sonra Yeni Zelanda plajlarında yüzlerce “snapper” cinsi balık ve son olarak ABD’nin Maryland eyaletinde tam 2 milyon balık ölü bulundu. Bilim insanları, ABD’nin Chesapeake Körfezi’nde milyonlarca küçük balığın ölmesini su sıcaklığının çok düşük olmasına bağlamıştı. Ancak bu açıklamayı tatminkar bulan olmadı.

 

Kentucky eyaletinde de benzer ölümler yaşanmasının ardından, uzmanlar kuşların havai fişeklerden dolayı ölmüş olabileceğini belirtti. Ayrıca, dolu, yıldırım çarpması ve enerji hatlarının gizemli kuş ölümlerinin ardındaki neden olabileceği öne sürüldü.

 

Dünyanın dört bir yanında yaşanan balık ve kuş ölümlerinin ardından, İngiltere kıyılarına 40 bin yengeç vurdu.

 

Haberin Devamı

KIYAMET SENARYOLARI

Uzmanların, ABD başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında görülen balık ve kuş ölümlerinin nedenini açıklayamaması, “Dünyanın sonu mu geliyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

 

ABD’deki birçok basın organı, kıyamet gününü çağrıştıran başlıklar atarken, sosyal paylaşım ağları Facebook ve Twitter üzerinde, “Belki de acil gıda stokları yapmanın zamanı geldi” gibi mesajlar dolanmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!